RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant 48.000 kroner i veikanten

Foto: Helge Nitteberg (Nordlys)
Sist oppdatert:
Hva tror du Arnt Roger (43) gjorde?

Nordlys kan fortelle historien om en av Norges hverdagshelter.

På vei til jobb fant Arnt Roger Myrvold en mappe som lå i veikanten.

Ikke noe navn, kun penger
- Det var helt tilfeldig. Jeg stoppet, slapp bilene bak meg forbi, rygget tilbake og plukket den opp, forteller Arnt Roger til Nettavisen

I et forsøk på å finne ut hvem som var eieren, åpnet han mappen, og fikk seg en real overraskelse.

Der lå det en tykk bunke med tusenlapper.

- Det var ikke noe navn eller noe der, kun pengene. Jeg stoppet å telle da jeg hadde kommet til 30.000 kroner sier Myrvoll.

Beløpet var 48.000.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Fikk finnerlønn
Han tok med seg mappen og satte kursen mot jobb. Mappen la han igjen i bilen. For en gangs skyld valgte han å låse dørene da han gikk fra bilen.

I lunsjen gikk han til lensmannskontoret på Finnsnes for å levere mappen med pengene til politiet.

- Da hadde de allerede fått melding fra en som hadde mistet en mappe. Senere på dagen fikk jeg en telefon med beskjed om at det lå en finnerlønn på ti prosent og ventet på meg hos lensmannskontoret, sier Myrvold.

Svært takknemmelig
Det skulle vise seg at pengene stammet fra en butikkeier i Finnsnes som skulle ta med pengene til banken, men som hadde lagt pengene på taket av bilen sin og kjørt avgårde. Innehaveren hadde allerede regnet pengene som tapt da han fikk beskjed om at pengene var levert inn til politistasjonen.

- Han sa at han var svært takknemlig for at jeg gjorde som jeg gjorde, sier Myrvold, som er godt fornøyd med å hanke inn 4800 kroner på en vanlig formiddag.

For mange hadde det vært fristende å beholde det svært så ubeskjedne beløpet selv.

- Det er klart at jeg kunne ha tatt meg noen måneders ferie eller noe sånt, men jeg hadde ikke klart å nyte det, sier han.

Den ærlige nordlendingen forteller at flere har innrømmet overfor ham at de muligens hadde falt for fristelsen, men heldigvis for butikkeieren var det nettopp Arnt Roger som fant pengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere