Fant 900 kilo smuglervarer

Foto: Tollvesenet (Tollvesenet)

Skulle til bryllup, hevdet sjåføren.

02.07.10 07:28

250 kjøtt, 150 kilo yogurt og flere hundre kilo andre varer. Varebilen ble stanset ved Osterøybroen på vei til Bergen fredag 18. juni, skriver Bergensavisen.

- Vi fant 255 kilo kjøtt i lasterommet og flere hundre kilo yougurt og andre dagligvarer, og har mistanke om at dette ikke er lovlig fortollet kjøtt. Beslaget er overlatt tollvesenet, som arbeider med det, sier Endre Laukeland, politibetjent ved Arna og Åsane politistasjon.

Det var menn av utenlandsk opprinnelse som kjørte varebilen som ble stanset.

Tollvesenet fikk beslaget og destruerte kjølevarene.

De talte opp følgende:

# 1400 sigaretter

# 255 kilo kjøtt

# 153 kilo youghurt

# 518 kilo andre næringsmidler som leskedrikk, ost, mineralvann

- Det ble visstnok nevnt at mengden skulle til et bryllup, men det går jo an å stille spørsmål ved det, sier politiførstebetjent Dag Heggren ved Arna og Åsane politistasjon.

Politiet vil innkalle sjåføren til avhør, han risikerer for å ha innført varer uten å fortolle dem. Politiet har ingen klare indikasjoner på at dette var mat som skulle videreselges, men utelukker heller ikke at dette var tilfelle.

- Vi opplever få slike saker her på våre kanter i motsetning til for eksempel Østfold. Varene i dette tilfellet kommer fra Sverige, og det var ingen kjøling i bilen.

Les flere nyhetssaker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag