13 omkomne, ett flysete og noen andre vrakrester er skyldt på land på den tanzaniske øya Mafia, melder nyhetsbyrået AP. De omkomne og vrakdelene ble funnet av tanzaniske landsbybeboere tirsdag.

Franske etterforskere forsøker nå å fastslå hvorvidt funnet kan kobles opp mot Airbus-ulykken utenfor Komorene i forrige uke. Det er blant annet funnet en vrakdel som er merket med «Airbus».

Airbus A310-300-flyet, som tilhører flyselskapet Yemenia, styrtet i Det indiske hav 30. juni. 152 mennesker omkom, mens en tolv år gammel jente var den eneste overlevende. 66 franskmenn var om bord på ulykkesflyet.

Drevet 800 kilometer
Nå tror etterforskerne at kraftige havstrømmer har sørget for at de omkomne og vrakrestene har drevet 800 kilometer fra Komorene til Mafia-øya. Fortsatt er det funnet svært få omkomne etter Yemenia-ulykken.

Den franske havarikommisjonen og den franske marinen leter fortsatt etter flyets ferdskriver, også kalt svarte bokser, som trolig ligger på havbunnen utenfor kysten av Komorene.

Les også: Skrekkmåned for Airbus
Les også: Har ikke fortalt at mamma er død

Flyselskapet Yemenia, som er eid av Jemen og Saudi-Arabia, har i kjølvannet av ulykken fått kritikk for å benytte flygemaskiner som angivelig har vært i dårlig stand. Flere tusen franske demonstranter har hevdet at flyselskapet bruker gode fly på ruter til Europa, og dårlige fly fra Jemen til Komorene.

Vil avlyse Airbus-bestillinger
Yemenia har svart på kritikken ved å true med å avlyse en rekke bestillinger på Airbus-fly. Talsmann for det franske Utenriksdepartementet, Eric Chevallier, nekter å kommentere trusselen, men understreker viktigheten av å fortsette søket etter vrakrester og omkomne.

– Det viktigste på det nåværende tidspunkt er å finne de omkomne, samt de svarte boksene av hensyn til den videre etterforskningen, sier han til nyhetsbyrået AP.

Årsaken til ulykken er ennå ukjent, men både dårlig vær og kraftig turbulens har blitt nevnt som mulige teorier.

Dette er andre gang at Airbus-fly er involvert i en fatal ulykke på én måned. Air France 447 med 228 mennesker om bord styrtet i Atlanterhavet 1. juni. Alle om bord omkom.