Gå til sidens hovedinnhold

Fant bare tømmer om bord i Arctic Sea

Russiske etterforskere har ikke funnet spor etter raketter eller annen skjult last om bord i lasteskipet.

Det russiskeide skipet Arctic Sea var lastet med tømmer da det forlot Finland 23. juli, for deretter å forsvinne sporløst i Atlanterhavet.

Kapret
Drøyt tre uker senere ble det gjenfunnet av et russisk marinefartøy ved Kapp Verde-øyene utenfor Vest-Afrika.

Ifølge russiske myndigheter var skipet kapret av kriminelle, men flere medier har hevdet at det ble stanset av israelsk etterretning fordi det smuglet raketter til Iran.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har kategorisk avvist dette, og det samme gjør nå etterforskerne som har gjennomsøkt skipet som ligger for anker ved Kanariøyene.

Den britiske avisen The Sunday Times har med henvisning til anonyme kilder i Israel tidligere hevdet at det var luftvernraketter av typen S-300 som skulle til Iran om bord i skipet.

Eksoffiserer sto bak
Ifølge avisen ble rakettene smuglet om bord mens skipet lå ved kai i Kaliningrad, før det gikk videre til Finland for å hente tømmerlasten som skulle til Algerie.

Avisen hevdet videre at russiske eksoffiserer med koblinger til den kriminelle underverdenen sto bak, noe Israel angivelig tipset Kreml om.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har avvist rakettpåstandene som tøv.

- Når det gjelder påstandene om at det var S-300-raketter om bord i Arctic Sea, er disse fullstendig usanne, sa Lavrov tidligere i måneden.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken