RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rahimullah Yousafzai (Ap)

Fant bin Ladens dagbok

Sist oppdatert:
I det som skal være Osama bin Ladens dagbok fant amerikanerne tanker om framtidige terrorangrep.

En håndskrevet dagbok skal være et av de interessante funnene som ble gjort i huset der al Qaida-lederen Osama bin Laden ble funnet og drept 2. mai. Amerikanerne er i full gang med å analysere funnene etter kommandoraidet i Abbottabad, melder AP ifølge BBC News.

Anonym kilde
AP har snakket med en ikke navngitt kilde som forteller at dagboka avslører hvordan Osama bin Laden så for seg terrorkrigen etter 9/11.

Ifølge APs kilde viser dagboka og datafiler som ble tatt under kommandoraidet at bin Laden hadde en finger med i spillet når det gjaldt alle de større truslene fremsatt fra al-Qaidas side i det siste, blant annet trusselbildet som førte til høy terrorberedskap i europeiske byer i fjor.

Nevner Los Angeles
I dagboka skal han blant annet ha skrevet at også amerikanske byer som Los Angeles bør vurderes som angrepsmål, ikke bare New York og at 4. juli - den amerikanske uavhengighetsdagen - vil være en egnet dato å slå til på, likeledes nevner han tiårsdagen for terrorangrepet 11. september 2001.

Kilden sier videre til AP at Osama bin Laden skrev i boka at han lurte på hvor mange amerikanere som måtte dø før Washington revurderer sin politikk i Midtøsten. Konklusjonen i boka - stadig ifølge den samme kilden, skal ha vært at det må tusenvis av døde til, altså et angrep på størrelse med 11. september-angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere