*Nettavisen* Nyheter.

Fant del fra myteomspunnet flyforsvinning

Metallbiten som er funnet av gruppen The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR). Foto: Tighar (Reuters / NTB Scanpix)

En gruppe som undersøker forsvinningen av Amelia Earharts fly i 1937, tror de har funnet en metallbit fra vraket av flyet til pioneren.

30.10.14 05:05

Earhart forsvant sporløst sammen med navigatøren Fred Noonan i Stillehavet i 1937 i et forsøk på å fly jorda rundt. Deres skjebner regnes som ett av flyhistoriens store mysterier. Earhart er også kjent som den første kvinnen som fløy over Atlanteren alene.

Aluminiumsbiten som kan stamme fra flyet hennes, ble funnet av den flyhistoriske gruppen TIGHAR under deres reise til øya Nikumaroro i Kiribati i 1991. Funnet er nå analysert på nytt.

– Vi skjønner ikke hvordan denne delen ble slått ut av flyet og endte opp på øya hvor vi fant den, men vi har den, vi har en del av Earharts fly, sier administrerende direktør i TIGHAR, Ric Gillespie.

Metallbiten måler rundt 61 ganger 46 centimeter.

Kunngjøringen har blitt møtt med skepsis fra enkelte luftfartseksperter, blant annet fordi analysen ikke er gjort av en uavhengig part.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag