Gå til sidens hovedinnhold

Fant deler av styrtet Air France-fly

228 mennesker omkom - blant dem nordmenn.

En del av Air France-flyet som styrtet og forsvant i Atlanterhavet utenfor Brasil 1. juni 2009 er funnet, melder Associated Press.

Håper å finne svaret på gåten
Frankrikes transportminister Nathalie Kosciuosko-Morizet sier i en uttalelse at det er en stor del av flyet som er funnet og at hun håper det nå skal være mulig også å finne flyets ferdsskriver og taleregistrator, melder Le Monde.

Bare på denne måten vil det være mulig å si med sikkerhet hva som gikk galt da flyet styrtet i havet for snart to år siden. De første bildene fra funnet skal etter planen presenteres på en pressekonferanse i Paris mandag.

Flere nordmenn blant passasjerene
Fire personer med norsk statsborgerskap var blant de 228 antatt omkomne etter flystyrten.

Det er tidligere gjort flere mislykkede forsøk på å finne flyet.

Franske etterforskere sier i en uttalelse søndag at det var et team om bord på letefartøyet «Alucia» som gjorde funnet og at delene det er snakk ligger forholdsvis konsentrert.

Nå fortsetter de letingen etter flyets ferdsskriver og taleregistrator. De vil kunne gi svaret på hva som gikk galt da Air France Flight 447, en Airbus 330 på vei fra Paris til Rio de Janeiro - styrtet i havet i et intenst tordenvær.

Ulykken var den mest alvorlige som har rammet selskapet Air France og ble også beskrevet som det verste i fransk luftfarts historie.

Fant ingen overlevende
Det var 216 passasjerer fra 32 nasjoner og en besetning på 12 om bord i ulykkesflyet. Ingen overlevende ble funnet.

De fire savnede nordmennene er Karsten Moholt (58), sønnen Karsten Aleksander Moholt (35) og videre Kristian Berg Andersen (37) og den norskbritiske gutten Alexander Bjoroy (11). I tillegg er Helge Gustafsson (44) blant de savnede. Han er islandsk statsborger, men kommer fra Askøy utenfor Bergen.

Les også: Fant sprekker på Boeing-fly

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken