Fant død kvinne (24) i leiligheten sin

Foto: John-Arne Storhaug (Lofotposten)

Nå er mannen i 20-årene siktet for legemsbeskadeligelse med døden til følge.

26.12.10 19:36

Klokken 20.20 lørdag kveld ble en 24 år gammel kvinne funnet død i en leilighet i Laukvik i Vågan kommune, skriver Lofotposten.no.

Mann siktet

Politiet betraktet dødsfallet som mistenkelig, og søndag morgen ble en mann siktet i saken.

- Etter avhør i natt ble mann i 20-årene søndag morgen tiltalt og siktet for legemsbeskadeligelse med døden til følge. Mannen som er siktet er personen som disponerte leiligheten kvinnen ble funnet i, sier vakthavende politijurist, Børge Bertelsen, ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Han bekrefter at kvinnen er fra Laukvik.

Bertelsen vil ikke si noe om det er ytre skader på kvinnen. Han vil heller ikke si noen om det er brukt eller funnet våpen.

- Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, og har nå fokus på åstedet og årstedgranskningen. I løpet av formiddagen vil vi ta stilling til om vi skal be om assistanse fra Kripos, sier Bertelsen som sier at vitneavhør vil fortsette ut over dagen.

Får hjelp fra Kripos

Politiet ba søndag formiddag om bistand fra Kripos.

- Vi har nå fått bekreftet at vi vil få teknisk bistand fra Kripos. Det er ventet at etterforskerne vil være i Lofoten i løpet av søndag kveld, sier vakthavende politiadvokat Knut-Inge Myklebust til Lofotposten.no.

Mannen har i avhør med politiet forklart at han var ute et par timer. Da han kom tilbake fant han den unge kvinnen død i leiligheten sin.

- Det var ingen andre i leiligheten på dette tidspunktet. 24-åringen er blant annet siktet på bakgrunn av at han ikke klarer å gjøre rede for sine bevegelser i går, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust ved Midtre Hålogaland politidistrikt til VG Nett.

Myklebust bekrefter at kvinnen etterlater seg et lite barn. Det er ikke barnefaren som er siktet i saken.

Til Lofotposten vil ikke Bertelsen kommentere om det har vært fest i leiligheten, eller hvor mange personer som har befunnet seg i leiligheten lørdag kveld.

Det var omstendighetene rundt dødsfallet som medførte at etterforskning ble iverksatt lørdag kveld. I løpet av natten ble flere vitner avhørt het det i en melding fra Midtre Hålogaland politidistrikt.

Sendt til obdukjson

Søndag morgen var det klart at kvinnen ikke bodde i leiligheten hvor hun ble funnet.

- Det skal ha oppholdt seg flere personer i leiligheten. Søndag morgen vil politiet gjennomgå alle avhørene, og etter det møtet vil det bli bestemt hvordan den videre etterforskningen blir lagt opp, og om man eventuelt skal be om bistand fra Kripos, sa operasjonsleder Tom Johannessen.

Kvinnen vil bli sendt til obduksjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag