Gå til sidens hovedinnhold

Fant død person i elv

Turgåer fant død person i Alnaelva ved Gamlebyen i Oslo.

Politiet er på stedet og gjør undersøkelser, skriver VG.

En turgåer fant den døde personen og kontaktet politiet. De var på stedet litt før klokken 16 tirsdag.

- Jeg trodde først det var noe annet, så jeg bestemte meg å stoppe en jogger for å høre hva hun mente. Hun var enig om at vi burde kontakte politiet, sier Mats Bjarg til VG Nett.

Likfunnet ble gjort langs Alnaelva, ved en populær tursti i Gamlebyen. Funnet ble gjort omtrent 200 meter opp fra stedet der elva går under bakken og cirka 50 meter før man kommer til den første brua over elven.

Turgåer Eivind Trædal sier til Nettavisen at han traff Bjarg som gikk tur med hunden. De to hadde lagt merke til en plakat med etterlysning av en savnet mann om lag 50 meter fra der Bjarg oppdaget liket.

Politiet vet foreløpig ingenting om personens identitet. Innsatsleder på stedet, Lasse Alver, opplyste til Trædal at det ikke var mulig å si noe sikkert om hvem den døde personen var før jobben med identifiseringen var kommet i gang.

Tirsdag ettermiddag opplyser Oslo politidistrikt at de har vært på stedet og i løpet av kvelden gjennomført tekniske undersøkelser.

- Vi kan bekrefte at det er snakk om en mann. Han er brakt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon, og arbeidet med å kartlegge mannens identitet starter onsdag, sier vaktleder Tone Bærland ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til at personen har havnet i elva.

Kommentarer til denne saken