Fant død person i statsministerens bolig i Stockholm

Et større politioppbud finner sted ved statsministeren Fredrik Reinfeldts bolig i Stockholm.

Et større politioppbud finner sted ved statsministeren Fredrik Reinfeldts bolig i Stockholm. Foto: Bertil Enevåg Ericson

Store politistyrker har avsperret området.

11.11.12 21:31

Alarmen gikk hos politiet like etter klokka 13 fredag. En stor politiaksjon ble straks satt i verk, og området rundt statsministerboligen Sagerska palasset midt i Stockholm sentrum ble sperret av.

Det var svenske Aftonbladet som meldte om en alvorlig skadd person på Sagerska, den svenske statsministerens bolig fredag ettermiddag. Politiet fikk vite om hendelsen klokken 13.11.

Ifølge Expressen skal denne personen ikke ha noe å gjøre med Riksdagen eller regjeringen, men hadde sin fulle rett til å være der.

To uavhengige kilder sier til Aftonbladet at det er en sikkerhetsvakt, såkalt skyddsvakt, som har begått selvmord. Mannen som ble funnet død fredag, hadde tillatelse til å oppholde seg i den sikrede boligen.

Se direktesending fra Aftonbladet her:

HTML EMBED

Klokken 14:30 ble personen meldt død. Ifølge talskvinne for politiet i Stockholm, Towe Hägg, dreier det seg om en mannsperson, men hun vil ikke gå nærmere inn på dødsårsaken.

Tidligere gikk politiet ut med at det ikke har skjedd noe ulovlig. Politiet har likevel gått fullt utstyrt inn i bygningen, ifølge nyheter24.se.

Statsministeren befant seg i Aftonbladets redaksjon da den skadde ble funnet.

- Fredrik Reinfeldt har det bra og er på eksternt besøk. Han befinner seg ikke på Sagerska, sier statsministerens pressesekretær til Expressen.

Ifølge avisen befant en av statsministerens sønner seg i boligen, han blir nå avhørt.

Den svenske sikkerhetstjenesten Säpo er ikke involvert i etterforskningen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt befant seg i Aftonbladets kontorer da boligen hans ble avsperret. Foto: VESA MOILANEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.