*Nettavisen* Nyheter.

Fant en halv million hos Jensen etter hemmelig ransaking

HEMMELIG RANSAKING: NOen dager før arrestasjonen foretok politiet en hemmelig ransaking hjemme hos politimannen Eirik Jensen mens han var på jobb. De fant en halv million kroner ifølge Dagsvisen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Politiet beslagla over en halv million kroner hjemme hos den korrupsjonssiktede politimannen.

04.04.14 06:59

Dagsavisen skriver fredag at etter at Eirik Jensen ble pågrepet i slutten av februar, har politiet beslaglagt over en halv million kroner hjemme hos den korrupsjonssiktede politimannen.

Det skal være Informerte kilder som kommer med denne opplysningen. Det angivelige pengebeslaget er nå en del av korrupsjonssaken som etterforskes av Spesialenheten for politisaker, ifølge avisen.

Politietterforskerne mener disse pengene er betaling som Eirik Jensen har fått for å ha hjulpet den narkotikasiktede 47-åringen fra Bærum som Jensen har kjent i en årrekke, til å smugle store mengder hasj til Norge, skriver Dagsavisen ifølge NTB:

Nekter straffskyld

Avisen skriver at tre-fire dager før bærumsmannen ble pågrepet 19. desember i fjor, gjennomførte politiet en hemmelig ransaking hjemme hos Jensen mens han var på jobb. Ifølge avisens opplysninger tok politiet bilder av både penger og våpen, men lot dette ligge igjen for ikke å vekke Jensens mistanke.

Jensen har i avhør innrømmet å ha mottatt penger fra bærumsmannen, men hevder de stemmer fra lovlig virksomhet som han kan gjøre rede for. Jensens advokat Jens-Ove Hagen var ikke tilgjengelig for kommentar til Dagsavisens opplysninger torsdag.

Jensen har nektet all straffskyld, og forsvareren har tidligere sagt at klienten synes det er vanskelig ikke å kunne imøtegå «de voldsomme beskyldningene» som er rettet mot ham. Jensen har anket beslutningen om forlenget varetekt i fire nye uker, men resultatet av lagmannsrettens behandling vil trolig foreligge først neste uke.

27 kjøretøy

Dagbladet la torsdag fram en liste som viste at Jensen har eid 27 kjøretøy, blant annet ni Harley Davidson-motorsykler.

– Dette bekrefter at det har vært hans hobby. Han liker å mekke og fikse biler og motorsykler på fritiden sammen med kompiser. Han har kjøpt og solgt en rekke kjøretøy i relativt stor skala over flere år via Finn.no og andre nettsteder, sa forsvarer Jens-Ove Hagen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.