RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant eventyrerens DNA

Sist oppdatert:
Steve Fossett skulle fly verden rundt. Mandag ble han bekreftet omkommet.

De to menneskeknoklene som ble funnet ved vraket av Steve Fossetts fly tilhører eventyreren, melder nyhetsbyrået Reuters. Vraket ble funnet i fjellene i California nær grensen til delstaten Nevada.

Dermed er eventyreren og millionæren bekreftet omkommet.

- Et rettsmedisinsk laboratorium har slått fast at levningene som ble funnet forrige uke, samsvarer med James Stephen Fossetts DNA, heter det i en pressemelding fra sheriffkontoret i Madera County.

Knoklene ble funnet forrige torsdag.

Fossett forsvant i et ettmotors småfly i september i fjor. Han hadde da tatt av fra flystripa hos hotellmagnaten Barron Hilton. Selv om store letemannskaper i lang tid søkte etter eventyreren ble vraket av flyet først funnet et år senere.

Sammen med vraket fant politiet klesstykker og identitetskort tilhørende Fossett.

I 2002 ble Fossett den første personen i verden til å fly rundt jorden alene i en varmluftsballong, etter gjentatte farefulle mislykkede forsøk.I tillegg har han satt 115 ulike verdensrekorder som involverer flyving.

Tre år senere, i mars 2005 ble den nå 63 år gamle mannen den første mannen i verden til å fly et fly alene jorda rundt uten å fylle opp tanken.

- Jeg tror jeg er en risikosky person, noe som kan virke litt rart tatt i betraktning den sporten jeg driver. Jeg gjør ikke dette for spenningens skyld, men for å nå mine egne mål, svarer Fossett da han ble spurt av CNN om han noen gang har vært redd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere