Gå til sidens hovedinnhold

Fant flere lovbrudd i barnehager

Fire familiebarnehager i Bydel Nordstrand kan bli stengt hvis eier ikke utbedrer en rekke forhold.

NORDSTRAND: Etter flere bekymringsmeldinger fra foreldre har Bydel Nordstrand vært på uanmeldt tilsyn hos tre familiebarnehager på Nordstrand og Munkerud; Lille My og Mummitrollet 1 og 2.

I tilsynsrapporten påpekes det flere mangler og brudd på Barnehageloven, som også involverer Marmorslottet familiebarnehage på Lambertseter med samme eier.

Manglende rutiner

Det er blant annet avdekket manglende rutiner for uteopphold, turer og nyansatte.

Det er manglende rutiner ved sykdom, og pedagogisk leder brukes til arbeid som stjeler tid fra primæroppgavene.

Eier får i tilsynsrapportene også refs for å praktisere sammenslåing av avdelinger, en praksis som øker barnetallet og bryter med både Barnehageloven og familiebarnehagenes godkjenning.

Ikke politiattest

Tilsynsmyndighetene ser dessuten svært alvorlig på at enkelte ansatte ikke har fremvist politiattest. Eier er pålagt å sørge for at dette er i orden før ansettelse.

I tillegg påpekes flere fysiske forhold som kreves utbedret. Det dreier seg om alt fra manglende solskjerming på varme dager til gamle lekeapparater som må skiftes ut, samt lite utvalg og variasjon av bøker og leker.

Les også: Vil ha tilbake barnehagen!

Frist til 1. desember

Eier av familiebarnehagene er nå pålagt å fremskaffe politiattester for ansatte og innføre skikkelige rutiner på alt fra turer til nyansettelser innen 1. desember i år.

Frist på utbedring av de fysiske påleggene har fått frist til 1. januar 2013.

– Hvis fristen for å etterkomme pålegget ikke overholdes, eller hvis forholdet ikke lar seg rette, kan kommunen vedta tidsbegrenset eller varig stenging av virksomheten, skriver Bydel Nordstrand i tilsynsrapportene.

Lover å utbedre

Monica Kristoffersen eier de fire familiebarnehagene og beklager det som er oppstått. Hun sier at hun nå er i tett dialog med bydelen.

– Hovedsaken er det med politiattestene på ansatte. Alle fast ansatte sjekkes grundig før de begynner å jobbe, men på grunn av endel sykdom og at det tar seks uker å få attest har noen vikarer beklageligvis begynt å jobbe før vi har fått attesten. Det er noe som overhodet ikke skal skje igjen, for vi prioriterer det veldig i forhold til sikkerheten til barna, sier Monica Kristoffersen.

– Rutiner, leker og alt annet som påpekes skal også utbedres, og vi er i daglig dialog med bydelen om dette, sier Kristoffersen.

– Vi har drevet vellykket barnehagedrift i mange år og har mange familier som kommer tilbake. At vi nå har fått klager er ubehagelig. Vi tar dette alvorlig og skal rette opp alle pålegg i alle rapporter, lover Kristoffersen.

Les også: Bare 6 av 10 får barnehagen de ønsker

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen