RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant gass på Noatun

Gledelig gassfunn for StatoilHydro.

Boringen av en undersøkelsesbrønn på Noatun-prospektet 16 kilometer nord for Njord-feltet i Norskehavet påtraff gass og kondensat.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder StatoilHydro fredag morgen. Nå vil det bli boret et sidesteg i brønnen for å vurdere om funnet er drivverdig.

- Letemålet for undersøkelsesbrønn 6407/7-8 var å påvise gass/kondensat i midtre/nedre jura reservoarbergarter i prospektet "Noatun". Brønnen påtraff gass/kondensat i det prospektive jura-intervallet. Størrelsen på funnet er foreløpig uavklart.

- Brønnen har blitt formasjonstestet med såkalt «mini-DST», og det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Et nedflanks sidesteg vil bli boret for å fastslå gass/vann-kontakten og størrelsen på funnet.

– Det er gledelig at vi har funnet hydrokarboner som kan bidra til forlenget levetid på Njord-feltet, men vi trenger mer informasjon før vi kan si noe om størrelsen på funnet og mulige utbygningsløsninger, sier letesjef for Haltenbanken Sivert Jørgenvåg.

Brønnen blir boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen West Alpha som nå vil fortsette operasjonen i utvinningstillatelse 107 med boring av sidesteg 6407/7-8A.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 107 er: StatoilHydro (20 prosent), E.ON Ruhrgas (30), ExxonMobil (20), Gaz de France (20), Petoro (7,5) og Endeavour Energy (2,5).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere