*Nettavisen* Nyheter.

Fant hasjplanter ved politistasjonen

Foto: Illustrasjonsfoto: Getty Images

- Skulle tro at noen hadde gjort det på jævelskap.

15.09.11 11:07

Etter et tips rykket Rana Blad ut til glasscontaineren ved Moskjæran Returpunkt, for å ta bilder av det som kunne være en cannabisplante.

Sammenligning med bilder fra internett viste så påfallende likheter at avisen valgte å kontakte politiet. Tre uniformerte politifolk møtte opp. Planten ble vist til deres kollegaer inne på politihuset, men politiet slo seg til ro med at dette ikke kunne være den ulovlige planten.

Saken skiftet retning

Videre ble gartner og ansatt i Helgeland Museum, Stig Lundmo, kontaktet og han fikk studere avisens bilder av planten. Konklusjonen var klar:

- Dette kan ikke være noe annet enn cannabis. Det er påfallende at det er så mange planter, og i en såpass tynn stripe som de står i. De har jo bare rundt én centimeter å spire på og her står det mange stilker. Det må nesten være noen som har strødd frøene nedi, sier Lundmo og forteller videre at cannabisplanten er en ettårig plante som spirer på forsommeren og er livskraftig. Den trives ofte på karrig og steinrik grunn.

- Det kan ikke være noe annet en cannabis, dette.

- Hva er vanlig å forveksle planten med?

- Det er ingen som er vanlige å forveksle med. Disse plantene på Moskjæran har et par kjennetegn på bladstilkene som gjør at det ikke kan være noe annet enn cannabis. Det skal ikke være mulig at det er noe annet.

Ingen tilfeldighet

- Har du vært borti lignende før?

- Jeg har sett planten, den var en del av pensum, og på gartnerskolen i Hedemark da jeg gikk der, hadde de den som prydplante. I ettertid har jeg ikke vært borti noe sånt, sier Lundmo.

- Det var så mange at man nesten skulle tro at noen hadde gjort det på jævelskap i og med at det er så nært politiet. Hadde det vært ett strå, så kunne jo frøet hadde falt dit ved en tilfeldighet, men det er jo så mange. Jeg er 99,5 prosent sikker på at dette er cannabis.

Dersom plantene fortsatt står der i dag, skal han undersøke dem nærmere.

Skal undersøke saken

Politibetjent Helene Nordhagen var selv og så på planten og kan bekrefte at det dreier seg om en hasjlignende plante.

- Jeg har sett på planten og sett at det er en hasjlignende plante. Det jeg kan si er at vi skal undersøke saken.

Les flere nyheter fra Rana Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag