Skjelettet lå helt inntakt rundt 1,2 meter under fortauet i Skippergata i Stavern sentrum, skriver OP.no. Liket viser seg å være rundt 200-300 år gammel og er av en ung mann. Skjelettet mangler hodeskalle, og den er fortsatt ikke funnet.

Graverne hos Kaare Mortensen, som arbeider med å legge nytt avløp for vann- og kloakk i Stavern, fikk seg litt av en overraskelse da skjelettet dukket opp i går.

- Det lå helt urørt. Jeg så brystkassen, bein og armer – alt sammen, forteller Sverre Tvetene.

Alt arbeid ble umiddelbart stanset og politiet og arkeologer hos fylkeskommunen ble kontaktet.

Først trodde man det kunne dreie seg om knokler fra en hest eller et annet dyr, men det ble raskt klart at det var levninger fra et menneske. Under gravingen i Skippergata er det funnet skjelettrester fra sauer og andre husdyr.

Skjellettet ble funnet på det som tidligere var sjøbunn og lå i et lag med skjellsand, som tydelig kommer fram i lagene med masse under gateplan.

Liket lå begravd under fortauet utenfor Skippergata 2 rett under en vannledning.

- Skjelettet skal undersøkes av arkeologer, forteller leder for krimavdelingen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Liket er så gammelt at det ikke er en politisak, men opp til arkeologer å finne ut mer om levningene og hva som eventuelt kan ha skjedd med den unge mannen i Stavern.

Det kan ikke utelukkes at mannen er halshugget og senere har havnet i vannet.

Les flere nyheter fra Østlands-Posten.