Gå til sidens hovedinnhold

Fant hunden drept av ulv

Kåre Sander Nilsens jakthund ble drept av en ulv under elgjakt i Åsnes i Hedmark torsdag. Etterpå hørte Sander Nilsen en stor ulveflokk hyle i over ett minutt.

Hunden som ironisk nok bar navnet Varg, hadde los på en elg da den ble angrepet og drept brutalt av ulv, skriver Tvedestrandsposten.

En god jaktkamerat
Det var Kåre Sander Nilsen som selv fant sin gode jaktkamerat ihjelbitt.

- Obduksjonen etterpå viste at den var fullstendig knust i nakken, brystet og korsryggen, forteller han.

- Dette var sørgelige greier. Hunden var jo både et familiemedlem og en veldig jaktkamerat.

Han nevner også at Varg var bare tre år gammel. Sander Nilsen har brukt veldig mange timer på å trene den opp til jakt, og den var godkjent som ettersøkshund. Den unge elghunden kunne ha fått mange gode jaktsesonger i skogen.

Overrasket av ulv
Den rutinerte tvedestrandsjegeren forteller at det er 10 år siden han ble med på dette jaktlaget i Åsnes. Siden han driver aktivt med jakthund, ble han hyret inn av grunneier Gunnar Gundersen, som for øvrig er stortingsrepresentant for Høyre i Hedmark.

- Vi har aldri sett ulv her tidligere på de 10 årene jeg har jaktet her. Hadde vi visst at det var ulv i nærheten nå, så hadde vi selvfølgelig aldri sluppet bikkja her, sier Sander Nilsen til Tvedestrandsposten.

Han konstaterer at ulveflokken i søndre del av Hedmark tydeligvis har blitt større og større, og tatt i bruk nye områder.

Hadde los på elg
Det var seint torsdag ettermiddag at det fatale skjedde med Sander Nilsens hund.

Skogeieren, som også deltok i jakta, hørte tydelig at hunden hadde los på en elg. Men så forandret losen seg. Hunden ble tynnere i målet, og nærmest skrek. Etterpå registrerte Sander Nilsen på sin GPS at hunden lå stille. Da begynte han å frykte det verste, og ikke lenge etterpå fant han altså hunden død.

Hørte ulvene hyle
Sander Nilsen forteller også at jegerne fikk en spesiell opplevelse på samme sted, etter at det var blitt mørkt klokka åtte om kvelden.

- Vi hørte minst fem forskjellige ulver som ulte til hverandre, og de holdt på i over ett minutt. Ulvene var da under 300 meter fra oss! forteller han.

Like etter at hunden ble funnet død, mens de ventet på en representant fra SNO (Statens Naturoppsyn), fant de også død elgkalv like ved veien i dette området.

Dropper jakt i Sverige
Kåre Sander Nilsen var med på jaktlaget i Åsnes også på fredag, men da jaktet de med hund i bånd.

Han forteller at han har en elghund til, og han blir med på jakta i Tvedestrandsdistriktet også i år. Men han hadde planlagt å jakte noen dager i Sverige kommende uke. Det dropper han av frykt for ulv i de svenske skogene.

Sander Nilsen synes han har vært veldig uheldig med flere av jakthundene sine.

- Jeg har fått en hund skutt, en ble overkjørt og nå ble altså en hund drept av ulv, konstaterer han.

Les flere saker hos Tvedestrandsposten her.

Kommentarer til denne saken