Nettavisen har tidligere skrevet om tilfeller av dyremishandling og dumping av kjæledyr. Det har i sommer vært flere tilfeller av uverdige avlingningsforsøk, blant annet skal folk ha kastet kattunger og skilpadder ut foran biler i fart for å avlive dem.

Nyfødte valper levende begravd
Dette tilfellet fra Staffordshire, England, er minst like ille.

Da inspektørene i dyrevernorganisasjonen RSPCA gjennomgikk hagen til hundeoppdretterne James Perks (74) og kona Lorraine Perks (49), fant de valper begravd levende i jorden utenfor huset deres, kun noen timer etter at de var født, skriver The Sun.

Videoen ble publisert etter at de to hadde fått en dom på seks måneder hver etter en rekke tiltaler for dyremishandling.

Valper i kaninbur
Hovedgrunnen til at Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) var på eiendommen, var at de hadde oppdaget 15 valper og ni voksne Staffordshire Bull Terriere presset inn små kaninbur utenfor hvor de måtte stå 23 timer i døgnet.

Et trangt bur inneholdt blant annet fire voksne terriere, mens andre hunder levde i elendighet i huset som var dekket av avføring og urin.

Mens 20 RSPCA-inspektører og polititjenestemenn tok seg av dette, oppdaget en av kvinnene en liten valp som klynket etter å ha blitt begravd levende.

Se videoen hvor valpene graves opp.

HTML EMBED

Kunne ikke reddes

I videoen finner de valpene én etter én og prøver å hjelpe dem til å puste, men RSPCA tok deretter og avlivet dem direkte da tilstanden deres var det de kalte «motbydelig».

Veterinær Steve Odell som avlivet dem, beskrev hendelsen som en av de mest horrible tingene han noen gang hadde vært vitne til.

Kommentatorene under The Suns artikkel er rystet over hendelsen og det de mener er en altfor kort dom for slike handlinger:

«Seks måneders fengsel? Seriøst? Systemet er dårlig. Det er grusomt! Begrave en valp levende! håper de råtner i fengselscellen sin.»

«Dette er ikke folk, de er SØPPEL. (..)De burde blitt buret inne for resten av livet. Enda bedre, lås dem inn i et lite bur og la dem dø. Hva jeg ikke ville gitt for en mulighet til å plassere de i London for offentlig dødsstraff. De som mishandler babyer og dyr som ikke kan forsvare seg, er ikke skikket til å bo på denne planeten.»