Gå til sidens hovedinnhold

Fant ingen feil på ulykkestog i Canada

Lac-Megantic (NTB-Reuters-AFP): Inspektører fant ingen tekniske feil på godstoget som i helgen sporet av i en canadisk småby. Jakten på årsaken til ulykken fortsetter mens 37 mennesker fortsatt er savnet.

Lokomotivet på toget som fraktet 72 vogner fulle med råolje ble inspisert dagen før den tragiske ulykken i småbyen Lac-Megantic lørdag. Til sammen 50 mennesker er antatt omkommet etter at fire av vognene braste inn i bykjernen, eksploderte og startet en brann som det skulle ta over et døgn å slukke.

- Inspektører fra transportmyndighetene inspiserte lokomotivet dagen før hendelsen. De fant ingen avvik, sier Canadas transportminister Denis Lebel til journalister mandag kveld.

Senere samme kveld rykket brannmannskaper ut for å slukke en brann som brøt ut i en av togets motorer da det sto parkert. I morgentimene lørdag ble det da førerløse toget satt i bevegelse med kurs for Lac-Megantic.

Canadisk politi bekrefter samtidig at tallet på døde og savnede etter katastrofen er på til sammen rundt 50. På grunn av de enorme ødeleggelsene i bysenteret er det lite håp om at noen av de savnede blir funnet i live, skriver nyhetsbyrået Reuters.

På spørsmål om når myndighetene vil kunne erklære de savnede for omkommet, svarer polititalsmann Benoit Richard følgende: (©NTB)