RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Fant kålorm og metall i maten

Sist oppdatert:
- Det var litt mer lavkarbo enn forventet, sier Ida Brungodt fra Skedsmokorset.

(Romerikes Blad): Hun satt og skulle kose seg med lunsjen på jobben på Skedsmokorset da hun plutselig fikk seg en overraskelse tirsdag formiddag. Den ferdige posesalaten hun hadde kjøpt på butikken i forkant av måltidet, viste seg nemlig å inneholde litt mer enn det som sto oppført av ingredienser.

- Jeg hadde spist store deler av salaten da jeg oppdaget at det lå en ganske så stor kålorm i bunnen av den. Den hadde relativt lik farge som resten av salaten, så det var like før jeg spiste den, forteller Brungodt til Romerikes Blad.

- Ufyselig opplevelse
Heldigvis oppdaget hun at noe ikke var som det skulle rett før hun skulle putte gaffelen med salat og kålorm i munnen.

- Jeg kjente at det var en annen konsistens enn vanlig da jeg stakk gaffelen ned i salaten. Plutselig så jeg at det lå en kålorm mellom salatbladene som jeg nettopp hadde sittet og spist av, og det var en ganske så ufyselig opplevelse, forteller Brungodt, som legger til at hun neppe kommer til å kjøpe en slik ferdigsalat igjen.

Metall i fiskekaka
Også Katrine Stenshjemmet fra Årnes ble særdeles overrasket da hun i helgen skulle kose seg med Rema 1000s grove fiskekaker fra Erling Sundal.

Sammen med samboeren satt hun og spiste da hun plutselig kjente noe veldig hardt inne i den ene fiskekaken.

- Jeg kjente med bestikket midt at det var noe hardt i den ene fiskekaka. Til alt hell bestemte jeg meg da for å skjære av en del og åpne den, slik at vi fikk se hva som lå der inne. Det viste seg å være en tre centimeter lang metallbit som overhodet ikke hørte hjemme der, så jeg er veldig glad at jeg ikke beit over den, sier Stenshjemmet til Romerikes Blad.

Hun sjekket umiddelbart om det kunne være en del fra den ildfasteformen hun varmet fiskekakene i, men skjønte fort at metallbiten må ha vært med fiskekaken fra produksjonen.

- Det var ikke noe som manglet fra den ildfaste formen, og dessuten lå jo metallbiten godt innbakt i fiskekaken. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, og det frister ikke akkurat å oppleve det igjen, så det spørs om det blir noen flere fiskekaker på meg nå, sier Stenshjemmet.

- Aldri skjedd før
Kategorisjef for sjømat i Rema 1000, Adam Berg, sier til rb.no at de aldri har opplevd lignende tilfeller tidligere, men at de beklager hendelsen overfor forbrukeren.

- Vi selger mer enn 40.000 av disse fiskekakene hver uke, og har ikke opplevd dette tidligere. Hvis det likevel virkelig er tilfelle at noen har funnet en stor metallbit i fiskekakene, beklager vi selvfølgelig det sterkt, skriver han i en mail.

Romerikes Blad har også vært i kontakt med Bama – produsenten av ferdigsalaten. Selskapet har imidlertid ikke ønsket å kommentere saken foreløpig.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere