RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant Kåres flaskepost etter 30 år

IKKE AKKURAT E-POST: Flaskeposten som Kåre Henning Lindtveit kastet ut i Skagerrak ble funnet først 30 år senere. Her har han bildet som finneren Jonathan Malmqvist har tatt av brevet som lå i flaskeposten.
IKKE AKKURAT E-POST: Flaskeposten som Kåre Henning Lindtveit kastet ut i Skagerrak ble funnet først 30 år senere. Her har han bildet som finneren Jonathan Malmqvist har tatt av brevet som lå i flaskeposten. Foto: Ørnulf Holen (TELEMARKSAVISA)
I 1980 kastet han flaskeposten fra danskebåten. Nå er den funnet av et svensk ektepar.

Da Kåre Henning Lindtveit tok danskebåten i 1980, kastet han flaskepost ut i Skagerrak. Nå, over 30 år senere, har han fått svar på flaskeposten fra ekteparet Jonathan og Sofia Malmqvist i Trollhättan i Sverige, skriver Telemarksavisa.

Det svenske ekteparet Jonathan og Sofia Malmqvist fra Trollhättan i Sverige fant Lindtveits flaskepost i fjor vår, nøyaktig 30 år etter at den ble kastet ut i Skagerrak. Men det var først nå i vår at de fant Lindtveit på Facebook.

På skoletur i 1980
- Jeg fikk nylig en forespørsel fra Jonathan på Facebook hvor han spurte om det var jeg som hadde sendt flaskeposten. Han hadde funnet flaska litt nedenfor Strømstad, forteller Kåre Henning Lindtveit fra Drangedal.

Lindtveit, som til daglig jobber på Filmsenteret Charlie i Porsgrunn, gikk på Drotningborg handelsskole i Grimstad i 1980, da han var 18 år gammel.

- I mai i 1980 dro vi på skoletur med danskebåten fra Kristiansand til Hirtshals. Da hadde jeg laget klar 10 flaskeposter i vanlige colaflasker av glass. Jeg hadde en maskin som jeg satte korkene ordentlig på igjen med, og brevene var lagt inn i en plastpose. I tillegg hadde jeg skrevet med vannfast tusj, sier Lindtveit, som først ble mobbet litt av klassekameratene for flaskeposten.

- Men mobbinga ga seg da jeg bare etter tre uker fikk svar på to flaskeposter. Begge svarene var fra Danmark, og en av de som svarte bodde nær grensa til Tyskland, sier Lindtveit.

- En god historie
Etter de to forholdsvis raske svarene i 1980 har han ikke hørt noe mer etter flaskepost-utsendelsen, før nå.

- Jonathan som fant flaskeposten er fra Trollhättan i Sverige, og han fant flaskeposten i fjor vår. Det som er litt spesielt er at jeg i ferien i fjor var på Saab-museet i Trollhättan, men da visste jeg jo ikke om dette, sier Lindtveit, som synes det er veldig moro at noen fant flaskeposten etter så mange år.

- Jeg synes dette var en god historie. Da jeg gikk på skolen i Grimstad så sa jeg for spøk til klassekameratene mine at jeg kanskje først får svar på flaskeposten når jeg sitter på gamlehjemmet. I Guiness rekordbok har jeg lest om en flaskepost som først ble besvart etter 90 år, sier Lindtveit.

Ryddet i stranda
Jonathan Malmqvist synes det var veldig gøy at han fant en flaskepost som var så gammel.

Malmqvist forteller at han og kona Sofia fant flaskeposten på ei øy i nærheten av Hafstensund, som ligger i nærheten av Strømstad.

- Kona mi og jeg holdt på å rense strandkanten for alt mulig slags søppel da vi fant flaska. Så det var veldig gøy. Og så var det først nå jeg tok tak i dette igjen og fant fram til Lindtveit på Facebook, sier Malmqvist.

Etter at han hadde funnet riktig avsender på Facebook, tok han et bilde av det gamle brevet og sendte det til Lindtveit.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere