RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant kjøttpai uten kjøtt på Island

Reykjavik (NTB): Hestekjøttskandalen har ført til grundig testing av kjøttprodukter i europeiske land, men på Island med uventet utfall: Der var det ikke kjøtt i kjøttpaien.

Det var det islandske mattilsynet som gjorde den noe uventede oppdagelsen da de undersøkte produkter fra det islandske selskapet Gæðakokkar, skriver The Reykjavík Grapevine.

Ifølge innholdsfortegnelsen skulle kjøttpaien inneholde minst 30 prosent storfekjøtt, noe som slett ikke var tilfelle. Analysen viste at det ikke fantes snev av kjøtt i paien.

Kjøttkakene fra samme produsent besto ifølge innholdsdeklarasjonen av både lamme- og storfekjøtt, men heller ikke i disse ble det funnet spor etter storfe.

Gæðakokkar må nå trekke tilbake både kjøttpai og kjøttkaker, og selskapet kan vente seg en kraftig smekk for å ha feilmerket de to produktene.

Gæðakokkars eier Magnús Níelsson stiller seg helt uforstående til at kjøttpaien var uten kjøtt, men kan i det minste trøste seg med at det heller ikke ble funnet hestekjøtt - verken i paien eller de øvrige produktene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere