Gå til sidens hovedinnhold

- Fant klargjort bombe på gården

Skal ha vært større en bomben som eksploderte i Regjeringskvartalet.

NRK Dagsrevyen melder onsdag kveld at det har blitt funnet en klargjort bombe på gården Anders Behring Breivik leide på Åsta i Hedmark, mens han planla terrorhandlingene.

Ifølge NRKs kilder i Forsvaret skal denne bomben ha vært større enn bomben som eksploderte ved Regjeringskvartalet og krevde åtte menneskeliv. Den klargjorte bomben skal ha veid mellom 1000 og 1500 kilo, noe som vil si at den er en god del større enn bomben i som ble sprengt i Regjeringskvartalet, som skal ha veid om lag 950 kilo.

Planla terroren
Behring Breivik flyttet til gården i april og hadde tilholdssted der i 82 dager mens han planla de grufulle handlingene og konsentrerte seg om å lage bombene. I sitt såkalte manifest har han skrevet en logg over disse dagene.

Politiet har tidligere funnet og sprengt eksplosiver som de har funnet på gården, dette skjedde i kontrollerte former få dager etter terroraksjonene.

Naboen til gården som Breivik bodde ved, Svein Meldieseth forteller at han blir overrasket når han hører at det funnet en bombe på gården.

- Jeg blir overrasket når jeg hører noe slikt. Det er helt vanvittig. Det er helt ubeskrivelig. Det finnes ikke ord, sier Meldieseth til NRK.

- Helt på jordet
Han forteller at han ved flere anledninger møtte mannen som tok livet av 77 mennesker 22. juli.

- Jeg reagerte på oppførselen hans. Han bukket og skrapte, og var påtatt høflig. Og da han diskuterte jordbruk var det helt på jordet. Han skulle begynne å dyrke poteter og gulrøtter i en steinrøys, og det er dumt. Da jeg motsa ham, begynte han å flakke med øynene.

Beslagla våpen
Tidligere onsdag ble det kjent at politiet har beslaglagt et tredje våpen som tilhører massedrapsmannen. De vil ikke si hvor våpenet er funnet. Han hadde med seg to våpen til Utøya.

Nettavisen har foreløpig ikke fått noen kommentar om funnet fra politiet onsdag kveld.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten