Fant kvelerslange i hagen

Foto: Jens Andreas Huseby

Sterkt forkommen ble denne halvannen meter lange slangen funnet krypende rundt i en hage.

(iBergen.no) Slangen, som er av typen jungelteppepyton, ble funnet av beboerne i et nabolag på Stegane i Mjølkeråen tirsdag ettermiddag.

Forskrekket over å ha funnet det eksotiske dyret krypende rundt i gresset, kontaktet finnerne en nabo som like etter ringte politiet.

- Vi fikk meldingen klokken 17.15 at en halvannen meter mørkegrønn slange var funnet i hagen. Patruljen reiste til adressen og kunne selv se at slangen kveilet rundt i hagen. De kontaktet Mattilsynet og Akvariet som senere kom og fikk den opp i en veske. Den ble levert til Akvariet, som etter det jeg har forstått ikke hadde en slik slange fra før, sier politibetjent Stein Hammersland ved Arna og Åsane politistasjon til iBergen.no.

Politiet har en formening om hvem slangeeieren er.

- Ja vi tror vi har klart å identifisere eieren. Vi har ikke vært i kontakt med ham ennå, men det vil bli gjort i løpet av kort tid, sier Hammersland.

Foto: Jens Andreas Huseby

Slapp slange
Akvariets egen slangeekspert Remi Andersen sier til iBergen.no at slangen var i dårlig forfatning da den ble levert av politiet tirsdag kveld.

- Den så ikke ut som den skal for å si det sånn. Den var slapp, tynn og tørr og bar preg av å ha vært utendørs en stund, forteller Andersen.

Jungelteppepytonen hører vanligvis hjemme i langt varmere strøk enn Åsane.

- Den er fra Australia og er vant til høye temperaturer. Det har jo absolutt ikke vært varmt her i det siste så hadde den vært litt lenger utendørs kunne den ha pådratt seg lungebetennelse og dødd, understreker Andersen.

Fremgang
Dagen etter at Akvariet fikk den nye slangen på besøk er det fremgang å spore hos den lange krabaten.

- Nå er det full fart i her, slangen har fått varmen i kroppen og virker piggere. Vi får se om vi får beholde den her på Akvariet, det må vi se litt an fremover. Men det er helt klart at vi har lyst til å beholde den dersom den blir helt frisk, sier han.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.