Fant lik i veibanen

Foto: Håvard Wannebo (Lofot Tidende)

En død mann er funnet i veibanen i Storfjorden på Vestvågøy.

07.03.10 18:03

Ved tolvtiden søndag fikk politi og AMK melding om at en død mann hadde blitt funnet i veibanen i Storfjorden på Vestvågøy, skriver Lofot-Tidende.

Åstedsleder Ruben Evjen ved lensmannskontoret på Leknes sier til Lofot-Tidende at dødsfallet ansees som mistenkelig.

- Vi kjenner foreløpig ikke til omstendighetene rundt dødsfallet. Det vi kan si er at mannen er av utenlandsk opprinnelse, sier Evjen.

- Vi har nå dekket til området der mannen ligger, og venter på åstedsgransker, sier politibetjenten til Lofot-Tidende.

Funnet av turgåer
Politiet ble varslet klokken 11.56 søndag formiddag.

- Det var en turgåer som opplyste om at det lå en død person litt utenfor veibanen. Vi har startet etterforskning av saken. Det gjør vi med alle tilfeller hvor man ikke vet hva som har skjedd, sier operasjonsleder Lisbeth Hansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen.

- Fra Polen
Politiet opplyser i en pressemelding at mannen er av utenlandsk opprinnelse. Etter det Lofotposten kjenner til er mannen fra Polen, og bosatt på campingplassen som ligger like ved funnstedet på Finstad.

Hålogaland politidistrikt opplyser søndag ettermiddag at de ikke ønsker å gå nærmere inn på forhold som kan identifisere mannen.

- Vi ønsker ikke å gå ut med nasjonalitet eller annen identifisering av mannen ettersom pårørende ikke har blitt varslet. Saken er under etterforskning nå, sier operasjonslederen til Lofot-Tidende

Området er sperret av, og politiet foretar nå vitneavhør ved lensmannskontoret på Leknes.

Les flere saker i Lofot-Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.