*Nettavisen* Nyheter.

Fant likrester i bål

LIKFUNN: Politiet har startet drapsetterforskning etter at det er funnet likrester i et bål i Øyer kommune i Oppland. Foto: Sol Olsen / NTB scanpix

- Var så forbrent at vi ikke så hva det var.

15.08.14 12:54

Det er satt i gang full drapsetterforskning etter at det er funnet et lik i et bål i Øyer kommune i Oppland.

Det var ved tolvtiden torsdag at politiet fikk melding om at det brant på stedet. Snaue 24 timer senere gikk politiet ut med informasjon om at de hadde funnet det som etter all sannsynlighet er et lik.

- Det vi kom til stedet brant da fortsatt. Det viste seg å ha vært en brann på et lite og begrenset område. I brannrestene ble det blant annet gjort funn av det som etter all sannsynlighet er en død person, sier konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, til Nettavisen.

- Sterkt forbrent
Han vet foreløpig ikke kjønn eller alder på avdøde.

- Vedkommende var sterkt forbrent, og vi sleit rett og slett med å se hva det var for noe. Men videre undersøkelser viser at det etter all sannsynlighet dreier seg om et menneske.

Sørby forteller videre at politiet har gjort andre interessante funn på stedet, men at han ikke kan gå inn på hva dette er.

- Det kan jeg ikke av hensyn til etterforskningen. Vi setter nå i gang en bred drapsetterforskning, og legger til grunn at det ligger noe straffbart bak dette, sier han.

Bålet skal ha ligget inne i et buskas, og ikke i nærheten av noen hus. Vitnet som varslet politiet om bålet skal ikke ha sett noen personer på stedet.

- Vi har per nå ingen mistenkte, sier Sørby.

Han håper nå at obduksjonen vil gi svar på hvem den antatt drepte er. Avdøde er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅSTED: Brannen der den døde kroppen ble funnet skjedde her like ved bommen i Hundersetervegen som fører opp til hytteområdet på Hafjell. Foto: Google

Kripos koblet inn
Kripos er koblet inn i saken og bistår blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, taktisk etterforskning og analysearbeid, opplyser Gudbrandsdal politidistrik.

Restene etter det som politiet antar er en død person, er fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. Obduksjonen vil forhåpentligvis avklare personens identitet og gi svar på hva som kan ha skjedd. Politiet opplyser at de vil få svar i løpet av kort tid.

Hunderseterveien går opp til hytteområdet Hafjell/Pellestova i Øyer kommune ved alpinanlegget. Selve funnstedet er et par hundre meter nedenfor selve Hunderseterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilvei.

Politiet er svært interessert i tips i saken – dette kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner som kan være av interesse for politiet i etterforskningen.

Spesielt er politiet interessert i observasjoner gjort i området rundt bommen i Hunderseterveien. Politiet ber om tips på telefon 488 86 818.


HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.