*Nettavisen* Nyheter.

Fant listeria i svinestek fra Fersk og ferdig

Det er påvist listeria i enkelte av pakningene.

Det er påvist listeria i enkelte av pakningene. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

NorgesGruppen tilbakekaller sin svinestek med surkål, poteter og saus i produktserien Fersk og ferdig. Det er påvist listeria i enkelte av pakningene.

02.03.15 15:27

Forbrukere som har kjøpt produktet, blir bedt om å kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i og få pengene tilbake, skriver UNIL AS i en pressemelding. UNIL er et heleid datterselskap i NorgesGruppen og har ansvar for produkter som selges med gruppens egne merker.

Tilbakekallingen gjelder alle holdbarhetsdatoer.

– Selv om det bare er påvist listeria i noen få pakker, velger vi for sikkerhets skyld å trekke hele produksjonen, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i NorgesGruppen til NTB.

Svinesteken er allerede ute av butikkene. Søyland sier selskapet ikke har noen grunn til å tro at andre produkter er berørt.

Listeria kan være årsak til svært alvorlig sykdom hos både mennesker og dyr. Ifølge Store norske leksikon er bare visse grupper i befolkningen er utsatt for sykdom. Det gjelder særlig fostre som smittes fra mor under svangerskapet, nyfødte og mennesker med nedsatt immunforsvar.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.