Fant mellom 50 og 100 «veskehunder» og cannabis-plantasje i låve

Foto: Kirsten Gabrielsen (Enebakk Avis)

To menn er pågrepet.

10.02.13 21:25

FLATEBY: Søndag i halv ett-tiden aksjonerte politiet mot en adresse på Flateby i Enebakk. I låven med mellom 50 og 100 hunder, fant de en cannabisplantasje, skriver RB.no.

Det er Enebakk Avis som først melder om politiaksjonen.

– To personer skal ha stukket fra stedet da politiet kom, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Søndag kveld ble politihelikopter satt inn i letingen av de to.

– To menn er pågrepet og vil bli trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag i Follo tingrett, opplyser innsatsleder Arild Skarø i Politiet til Romerikes Blad.

Politiet tar seg av hundene inntil videre.

En hundefører i politiet vurderte søndag kveld forholdene for hundene til ikke å være optimale, men hundeholdet skal vurderes nærmere av politiet i samarbeid med Mattilsynet mandag. Ingen hunder var skadet. De hundene som sto ute i luftegårder, ble tatt inn søndag og alle hundene fikk vann.

– Kjent med hundeoppdrettet
– Vi er kjent med at det drives et stort hundeoppdrett her. Slike må drives etter de reglene som gjelder for dyrehold. Vi har vært her på kontroll tidligere, men ikke funnet noe som tilsier at hundene ikke har det bra, sier distriktssjef Kirsti Ullsfoss hos Mattilsynet i Indre Østfold og Follo.

Politiet fant mellom 50 og 100 hunder i låven.

Det skal blant annet dreie seg om små miniatyrhunder, eller såkalte veskehunder. Ifølge Enebakk Avis er hundene av rasen Chihuahua.

– Vi er i en dialog med Mattilsynet om hva som skal skje videre med hundene, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Foto: Kirsten Gabrielsen

Fant cannabis
Politiet aksjonerte etter tips fra naboer som hadde hørt en hund hyle og var bekymret for hundeholdet.

– Da vi kom inn i låven luktet det cannabis og vi fant endel planter, sier innsatsleder Skarø.

– En hund hylte som om den skulle bli drept, Vi har meldt fra til Mattilsynet flere ganger om at det er mange hunder i denne låven. Denne gangen ringte vi politiet, sier Arnt Ralle, som er nabo til gården.

Politiet fikk meldingen ca klokka 12.00 søndag og var på stedet en halvtimes tid senere. Søndag ettermiddag og kveld lette de etter de to persoene som stakk av, både til fots og med helikopter.

Politiet fikk meldingen ca klokka 12.00 søndag og var på stedet en halvtimes tid senere. Søndag ettermiddag og kveld lette de etter de to persoene som stakk av, både til fots og med helikopter.

Saken oppdateres!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.