Gå til sidens hovedinnhold

Fant nok en død person i skuespillers hus

To funnet døde i huset til skuespiller Per Oscarsson.

Ved 12-tiden søndag meldte politiet i Västra Götaland at det var funnet rester av et lik i brannruinene ved Bjärka Långöna utenfor Skara.

I huset bodde skuespiller Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67), som har vært savnet siden brannen.

Tirsdag ettermiddag fant politiet levningene til nok en død person i ruinene, melder Aftonbladet.

- Det er så ufattelig
Det har så langt ikke vært mulig å fastslå identiteten til levningen som er funnet, men man antar at det er skuespilleren og hans kone.

- Hvor lang tid identifiseringen kommer til å ta, er umulig å si. Om det går å identifisere dem ved hjelp av tannkort, kan det går raskt, sier Ulf Edberg hos Göteborg-politiet til avisen.

Datteren beskriver den uvitende situasjonen som svært vanskelig.

- Det er så ufattelig. Det går egentlig ikke an å ta inn over seg. Jeg vil tro at de bare har reist på ferie, sier datteren Pernilla Östling Oscarsson til Aftonbladet.

Kjent skuespiller
Norske kinogjengere og TV-seere vil huske Per Oscarsson som Holger Palmgren i Stieg Larssons-filmene «Menn som hater kvinner» og «Jenta som lekte med ilden». Eller som gammel fisker i «Skjærgårdsdoktoren».

Oscarssons store gjennombrudd på film i Skandinavia var hovedrollen i Knut Hamsuns «Sult», regissert av danske Henning Carlsen. Innsatsen ga Oscarsson prisen for beste skuespiller under Cannes-festivalen i 1966.