Fant øks og genserdeler - leter etter Håkon

Håkon Andersen

Håkon Andersen Foto: Kjell Eivind Vinje

19.04.13 13:18

Etter funn av øks og genserdeler har politiet har satt i gang et stort søk.

I området rundt hytta Budalsvika på svenskegrensen i Aremark har politiet fredag satt i gang en stor leteaksjon, etter at man fant en øks og deler av en genser torsdag.

– Den øksen regner vi med er hans. Den passer med beskrivelsen som reisefølget han var sammen med i desember ga, sier Richard Andersen til Nettavisen.

Han er bror til Håkon Oskar Andersen som forsvant sporløst på en hyttetur til Budalsvika på svenskegrensen i Aremark i desember 2012.

Gjennom hele vinteren har Richard Andersen og en rekke andre hjelpere lett i området. Etter at snøen har forsvunnet, har de økt leteaktiviteten.

– Jeg håper at politiet finner ham nå, uansett hva som har skjedd. Å ha en bror som ligger der ute er ikke hyggelig. Nå har vi lett ute i skogene tre ganger i uken gjennom hele vinteren, sier Andersen nå.

Nettavisen skrev en artikkel om søket etter Håkon Andersen tidligere denne måneden.

– Jeg har gått i automodus siden desember og har egentlig ikke satt meg ned og tenkt over at han er borte. Jeg får heller ta det når vi finner ham, sa Richard Andersen da.

Øksen ble funnet i et skogområde langs ruta fra turisthytta på Budalsvika, og parkeringsplassen ved Råbocken, 4,5 kilometer fra hytta.

Andersen tror at broren har vært utsatt for en ulykke, og håper nå at de snart får svar på hva som skjedde med broren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.