Gå til sidens hovedinnhold

Fant sauemøkk i fårikålpakken

Kåre Langen trodde nesten ikke det han så da han skulle kose seg med fårikål. I pakken fra Skjeggerød lå det en rund saueskit sammen med kjøttet.

- Jeg kan nesten ikke forstå hvordan det kan gå an, sier Langen. Dette melder Arbeidets Rett.

Han kontakte Mattilsynet og fikk bekreftet at det virkelig var sauemøkk.

- Det skal ikke være mulig å få saueskiten så langt i prosessen som til pakkingen, sier veterinær Eirik Heggstad ved Mattilsynet i Røros.

- Det er svært strenge krav til blant annet skjæring av tarm. Nå er det slik at slaktingen går fort, og ting kan skje, men når møkka blir med helt fram til pakking tyder det på at det har vært glipp i flere rutiner, sier Heggstad.

Skeptisk
Da Langen fikk bekfreftet at det var sauemøkk i fårikålpakken tok han turen tilbake til Coop Prix på Røros for å varsle.

- Der tok de virkelig tak i saken, sier Langen, som er meget godt fornøyd med måten forretningen håndterte saken på.

Langen er godt kjent med både husdyr og slakterier gjennom mange år som gardbruker.

- Jeg er glad i fårikål, og kjøpte to pakker ettersom fårikålen er hakket bedre når den varmes opp dagen etterpå. Av prinsipp kjøper jeg stort sett Gilde-produkter, men denne gangen ble det Skjeggerød i mangel av Gilde-fårikål.

- Jeg må innrømme at jeg ble skeptisk når jeg fant en svart "perle" i den ene pakken, spesielt etter at det har kommet fram nye tilfeller av e-coli. Kjøttet var fint, men en blir som sagt litt skeptisk når en finner avføring i pakken, sier Langen.

Tok affære
Copp Prix tok øyeblikkelig affære når de ble varslet.

Rutinene er klare - varepartiet skal tas ut av butikken og det tas kontakt med leverandør. I dette tilfellet er Mattilsynet varslet - det samme er NKLs varesikring. Dermed går saken videre i Coop-systemet, sier daglig leder for Coop Røros, Terje Danielsen.

Les flere saker fra Arbeidets Rett her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken