RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MYE VÆR: Forholdene rundt Haukeli Fjellstue er vanskelige med mye vind, snø og dårlig sikt. De savnede skiløperene skulle ha vært her i går.
MYE VÆR: Forholdene rundt Haukeli Fjellstue er vanskelige med mye vind, snø og dårlig sikt. De savnede skiløperene skulle ha vært her i går. (Webkamera på Haukeli Fjellstue)

Fant savnede skiløpere

Sist oppdatert:
Var savnet i et område med mye dårlig vær mellom Tyssedal og Haukeli.

Venneparet i 20-årene ble ved 16.30-tiden funnet i god behold.

«Ikke behov for helsesjekk etc. Hadde selv tatt seg ned til Haukeliseter», melder Hordaland Politidistrikt på Twitter

De to gikk ut fra Tyssedal torsdag, og sa til familien at de skulle være framme i Haukeli mandag. Da ingen hørte mer fra dem ble de meldt savnet av familien.

Venneparet beskrev i detalj hvilken rute de ville ta, ifølge NRK. Røde Kors valgte derfor å kjøre gjennom ruten med snøskutere, fra hver ende av den avtalte ruten.

Det skal ha kommet så mye som en meter snø i helgen i området rundt Haukeli. Flere folk skal være innesnødd på hyttene sine.

- Paret skal være godt kledd og godt utstyrt, men de har ikke med seg telt eller utstyr til overnatting, sa Inger Myrtvedt, operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt, til NRK tidligere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere