*Nettavisen* Nyheter.

Fant savnet turgåer

Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge (Hovedredningssentralen Sør-Norg)

Store letemannskaper ble satt inn i søket etter den savnede turgåeren (58) i Femundsmarka.

18.09.09 12:00

Klokka 11.20 ble mannen, en svensk statsborger på 58 år, funnet - i god behold.

Funnet på svensk side
- Han ble funnet av et politihelikopter på svensk side av grensen og han var i god behold, sier operasjonsleder Geir Bekkedal ved Hedmark politidistrikt til Nettavisen.

Mannen begynte turen søndag og var utrustet for å være ute i flere døgn. Torsdag ble han meldt savnet da familien ikke hadde hørt fra ham siden tirsdag, opplyste vaktleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen fredag morgen.

Det var gode søkeforhold i området, som for en stor del består av skog. Helikopter fløy over en rekke aktuelle skogsstier i området for å se etter spor av mannen og hunden, en golden retriever. Utgangspunktet for leteaksjonen var Svukuriset turisthytte, der mannen opplyste at han var på vei etter å ha endret turmål. Han var opprinnelig på vei til Røvollen. Mannes bil sto parkert på svensk side.

HTML EMBED

Trappet opp leteaksjon
Et Sea King-helikopter fra Ørlandet har vært i lufta natt til fredag og fredag morgen, mens et annet redningshelikopter er på vei fra Rygge for å overta. Hjelpekorpsmannskaper fra Røde Kors, en FIG-gruppe fra Sivilforsvaret og hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder ble satt inn i søket fredag. I tillegg ble det satt inn politihelikopter med hundeekvipasje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag