Gå til sidens hovedinnhold

Fant søsken i tenårene drept

Trippeldrapet i Härnösand er det første i Sverige siden september 1999. Tre personer er pågrepet.

Tre menn - to i 60-årene og en i 20-årene - er pågrepet og er mistenkte i forbindelse med trippeldrapet.

Onsdag ettermiddag bekrefter politiet at de også har pågrepet en mann i 20-årene.

Han ble etterlyst natt til onsdag da det gikk ut en såkalt grensealarm i politidistriktene Västerbotten, Jämtland og Gästrikland. Etterlysningen gjaldt en person i en hvit bil.

62-åringen som først ble pågrepet i forbindelse med trippeldrapet i Härnösand på den svenske østkysten nekter straffskyld, melder svensk TV 4 på nyhetskanalen.se.

De drepte søsknene er en 12 år gammel jente og en 15 år gammel gutt.

- Gjør tekniske undersøkelser

Først pågrep politiet en 62 år gammel mann og deretter ytterligere en mann i 60-årene. Den siste pågripelsen skjedde midt på dagen onsdag.

Politiet vil foreløpig ikke si mer om hvordan drapene er begått.

- Det kan ikke noen svare på. Vi gjør våre tekniske undersøkelser og gjennomgår åstedet, sier Bertil Månsson fra påtalemyndigheten i Sundsvall til Expresse.se .

Pågrepet mann er stefar
Flere svenske medier skriver at mannen som er drept skal være barnas far, mens den mistenkte 62-åringen er deres stefar og gift med barnas mor. Politiet har så langt bare bekreftet at de drepte barna er søsken.

Det var tirsdag kveld politiet i Västernorrland fikk melding om drapene i et villaområde sentralt i Härnösand. Da de kom til stedet fant de søsknene og en middelaldrende mann drept.

Barnas foreldre er skilt og har delt omsorg. Ifølge en kollega av den drepte mannen skulle han hente sine barn tirsdag, skriver Aftonbladet .

Utsatt for vold
De tre er utsatt for kraftig vold, skriver Aftonbladet. Moren til de to barna kom ifølge vitner intetanende til huset da politiet var på stedet. Hun ble tatt hånd om av en prest.

- Ved 18-tiden kom det inn en telefon der en person fortalte at det fantes tre livløse personer på en adresse i Härnösand. Da sendte man omgående politi og ambulanse til denne adressen, og konstaterte at det fantes tre døde personer - to barn i yngre tenårene og en uidentifisert, middelaldrende mann. Rundt en time senere ble en mann i 60-årene pågrepet nær åstedet mistenkt i forbindelse med drapet, uttalte Hans Björner, talsmann for politiet i Västernorrland til Sveriges Radio natt til onsdag.

Første trippeldrap siden 1999
Trippeldrapet i Härnösand er det første på lang tid i Sverige. Det siste kjente tilfellet er fra september 1999, ifølge Aftonbladet.

- Det er veldig, veldig uvanlig med trippeldrap, sier Ulf Åsgård, ekspert på gjerningsmannsprofiler, til avisa. Ifølge psykiateren har offer og gjerningsmann en langvarig relasjon i 80 prosent av drapstilfellene.

Kommentarer til denne saken