RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant sprekker på Boeing-fly

Foto: Christine Ziegler (Ap)
Sist oppdatert:
Vettskremte flypassasjerer så plutselig rett opp på himmelen gjennom flytaket.

Flyselskapet Soutwest Airlines har satt 79 av sine Boeing 737-300 fly på bakken etter dramaet som førte til nødlanding i Arizona fredag. Det er påvist mindre sprekker i flyskallet på dette flyet, og det samme er tilfellet på tre andre fly av selskapets fly av samme typen, melder ABC News.

SAS og Norwegian berørt
Boeing sender tirsdag ut en såkalt Service Bulletin med krav om inspeksjon av hele serien med 737 «Classic»-fly (300/400/500) etter hendelsen i Arizona. Både SAS og Norwegian har maskiner som berøres av dette.

SAS opplyser til Nettavisen at de har fire Boeing 737 500-maskiner som blir berørt, men at det ikke vil påvirke trafikkavviklingen.

Presseansvarlig Åsa Larsson i Norwegian sier til Nettavisen at selskapet har 13 maskiner av 300-typen i sin flåte. De er alle kontrollert og sjekket slik de skal, og det er ikke funnet noe feil på dem, opplyser hun. Norwegian avventer nå den varslede meldingen fra Boeing om inspeksjon av hele 737 «Classic»-serien og vil vente til den kommer før de sier om dette vil påvirke trafikkavviklingen.

- Vi var i sjokk
Det var midt under flyging at det åpnet seg et halvannen meter stort hull i taket på Soutwest Airlines-flyet.

- Vi var i sjokk. Vi satt på rad 16 og mannen min og jeg kunne se blå himmel... ledninger og kabler. Det var virkelig skremmende, fortalte en av flypassasjerene, Debbie Downey til CNN lørdag.

Hun forteller at flere av passasjerene gråt og holdt hverandre i hendene, men at det var vanskelig å høre noe på grunn av alt bråket.

Måtte nødlande
En av flyvertene pådro seg mindre skader, men kapteinen fikk flyet trygt ned på bakken igjen, og de 118 passasjerene slapp med skrekken.

Det var 18 minutter etter avgang fra Phoenix at trykket plutselig falt i løpet av få minutter.

Piloten tenkte først å snu og fly tilbake til Phoenix, men da en av flyvertene rapporterte om hullet i taket, ble det raskt gjort klar for nødlanding.

Fant sprekker
Etterforskerne som nå gransker flyet opplyser at de har funnet klare spor etter sprekker i flyskallet, melder CNN.

I USA teller flyflåten 288 Boeing 737-300-fly, og ellers i verden er tallet 931, ifølge CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere