*Nettavisen* Nyheter.

Fant ungdomskilden

Forskere har funnet ungdommens kilde i mus.

31.08.05 19:56

(SIDE2) : Nå har forskere funnet et hormon i mus som muligens kan forlenge menneskers liv, melder nettstedet Mozon. Nå drømmer de om å gi mennesker en «ungdomssprøyte»

Tretti prosent lengre

Forskere har oppdaget et gen som produserer hormoner og øker forventet levealder hos mus med hele tretti prosent. Genet har fått kallenavnet «Klotho» etter en gresk gudinne, og vi mennesker har også dette genet.

Tidlig gamle mus

Mus med mangelfullt «Klotho» -gen ble tidligere gamle enn vanlige mus, og forskerne lurte på om et forbedret gen ville ha den motsatte effekten, melder Mozon. De prøvde derfor ut et forbedret gen på noen mus, og det viste seg at de levde tretti prosent lenger enn andre mus.

Ungdomssprøyte

Hormonet blir produsert naturlig og ble funnet i blodstrømmen hos musene. Dette gjør at forskerne nå drømmer om en «ungdomssprøyte» som kan gjøre at vi lever lenger.

Men det er ingen grunn til å juble enda, kun en til ti prosent av studier gjort på dyr kan overføres til mennesker. Det er tegn som tyder på at «Klotho» kan skape insulinmotsand hos mennesker, og det vil da ikke fungere ifølge nettstedet Mozon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.