RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant ungdomskilden

Sist oppdatert:
Forskere har funnet ungdommens kilde i mus.

(SIDE2) : Nå har forskere funnet et hormon i mus som muligens kan forlenge menneskers liv, melder nettstedet Mozon. Nå drømmer de om å gi mennesker en «ungdomssprøyte»

Tretti prosent lengre

Forskere har oppdaget et gen som produserer hormoner og øker forventet levealder hos mus med hele tretti prosent. Genet har fått kallenavnet «Klotho» etter en gresk gudinne, og vi mennesker har også dette genet.

Tidlig gamle mus

Mus med mangelfullt «Klotho» -gen ble tidligere gamle enn vanlige mus, og forskerne lurte på om et forbedret gen ville ha den motsatte effekten, melder Mozon. De prøvde derfor ut et forbedret gen på noen mus, og det viste seg at de levde tretti prosent lenger enn andre mus.

Ungdomssprøyte

Hormonet blir produsert naturlig og ble funnet i blodstrømmen hos musene. Dette gjør at forskerne nå drømmer om en «ungdomssprøyte» som kan gjøre at vi lever lenger.

Men det er ingen grunn til å juble enda, kun en til ti prosent av studier gjort på dyr kan overføres til mennesker. Det er tegn som tyder på at «Klotho» kan skape insulinmotsand hos mennesker, og det vil da ikke fungere ifølge nettstedet Mozon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere