*Nettavisen* Nyheter.

Fant ville dyr hos mistenkt mafiaboss

Foto: Vadim Ghirda (Ap)

Mannen som politiet mener styrer Bucurestis underverden hadde løver og bjørner i hagen.

28.02.13 07:16

En rumener som går under navnet «Pantelåneren Nutzu» er siktet for å stå i bresjen for en fryktet kriminell gjeng, men det er kjæledyrene hans - blant dem fire løver og to bjørner - som er blitt det store samtaleemnet, melder Associated Press (AP). Ifølge rykter skal han ha brukt dyrene til å true sine ofre.

Bedøvet og hentet ut
Det har lenge vært kjent at Ion Balint (48), som han egentlig heter, holder seg med ville dyr, men onsdag satte politiet en stopper for det spesielle husdyrholdet. Da raidet politiet hjemmet hans, bedøvet de ville dyrene og hentet dem ut. Aksjonen kom i kjølvannet av arrestasjoner sist uke.

Siktet for en rekke forhold
I tillegg til ulovlig dyrehold, er Balint siktet for en rekke alvorlige forhold, som drapsforsøk, frihetsberøvelse, utpressing og ulovlig våpenbesittelse.

Rumenske myndigheter har ikke villet bekrefte mistanken om at løvene og bjørnene ble brukt for å skremme.

- Usanne rykter
Balints svigersønn, Marius Vlad, sier til Associated Press at dette er usanne rykter og at det samme gjelder påstanden om at det finnes et torturkammer på eiendommen.

Balints eiendom ligger bak høye gjerder i en fattig del av Bucuresti. Naboene sier at de ikke har hatt noe å utsette på Balints dyrehold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vadim Ghirda (Ap)

- Forstyrrer oss ikke
- Vi kan høre dem hver dag, men det er bare når de er sultne eller har løpetid, forklarer nabo Gabriela Ionescu (36) ifølge AP mens hun holder sin lille datter.

- De forstyrrer oss ikke i det hele tatt, legger hun til.

Dyrene, som skal ha vært i godt hold, blir i første omgang sendt til en dyrehage før de kanskje får et nytt hjem i Sør-Afrika, ifølge lokale dyrevernmyndigheter.

67 arrestasjoner
Ifølge påtalemyndigheten i Bucuresti har Balint og broren Vasile ledet et kriminelt nettverk som har kontrollert mye av byens underverden. Rundt 400 politifolk og etterforskere har vært involvert i etterforskningen, som har ført til arrestasjoner av 67 personer, blant dem de to brødrene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Rumenske medier er fulle av historier om brødrene og deres jetsetliv og hvordan de skal ha styrt sin virksomhet. Bucurestis største avis Evenimentul Zilei skriver om lukseriøse biler og torturkamre.

Ion Balint ble i 2009 dømt til fengsel i 13 år for menneskehandel, voldsutøvelse og hallikvirksomhet. Dommen ble redusert til seks år, men Balint slapp ut etter et år.

Se nyhetsinnslag fra Stirile Pro TV på YouTube under:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.