*Nettavisen* Nyheter.

Fantasifull interiørmote

Interiørtrendene for 2010 oser av lekenhet, farge og fantasi.

(SIDE2): Fjoråret var preget av økonomiske nedgangstider, og som i de fleste andre bransjer, satte dette også preg på interiørtrendene. Både forbrukere og designere fokuserte på holdbare produkter, samtidig som bærekraftig utvikling og økoproduksjon sto i sentrum.

I år fortsetter trenden med holdbare produkter, da både økonomi og trend tilsier at dette er veien man må gå. Men samtidig ser vi at fantasien og maksimalismen får mer spillerom, og det er nå mer glede på interiørfronten.

På de mange interiørmessene ser man noen klare trender, og her er hva du har i vente i året som du har foran deg.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Illusjon og fantasi
Når vi nå legger et relativt tungt år, økonomisk sett, bak oss kommer et frisk pust med fantasifulle bilder og objekter. På møbelmessen iSaloni, som arrangeres i Milano, kunne man se en mengder surrealistiske møbler og tilbehør. Messen er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike møbelmessene, og det man ser her bør man ta på alvor.

Gaetano Pesces Montanara sofa har fått stor oppmerksomhet. Den har form som et fjell, og mønster som et landskapsmaleri. Det er liten tvil om at dette er en sofa utenom det vanlige, og det er lite som er minimalistisk med dette møblet.

Origami
Det Japanske håndverket Origami, hvor objekter av tøy, keramikk og papir blir brettet, har inspirert en rekke produkter denne sesongen. Både asiatiske og europeiske designere har benyttet seg av prinsipper fra det kreative håndverket. Mange har snakket om Dror Benshetrits Påfugl stol som undertegnede mener er både vakker og stilfull.

Håndlagde produkter
Det var mye som tydet på at 2010 ville bli håndarbeidets år. Broderier, patchwork og håndlagd tre, alt med en egen personlig sjarm, har kommet på markedet for fullt. Denne trenden beveger seg også over i neste trendkategori.

Gjenstander fra hele verden
En trend som blir spådd av interiørekspertene er at hjemmet gir inntrykk av at man er bereist. Gjenstander fra hele verden kan sette preg og skape mer personlighet i hjemmet – og dette er noe som skal komme enda sterkere fremover.

Voksmønster
Voks- eller honningmønster har vært i interiørbildet en stund, men nå det ut til at denne trenden kommer i enda sterkere grad. Det sekskantede mønsteret ses på alt fra tapeter til fliser og tepper.

Turkis
Pantone, den globale fargeautoriteten, har akkurat avslørt fargen for 2010 er – 15–5519 Turkis. Fargen forbindes ofte med tropisk sjø i blågrønne farger, og er tradisjonelt sett forbundet med heling, tro og sannhet. Det er også sagt at fargen skal gi positive vibrasjoner, så der har du enda en grunn til å fylle hjemmet ditt med denne herlig trendfargen.

Tapet i taket
Ekspertene spår at man i 2010 vil se flere og flere tapetsere taket. Denne trenden gir assosiasjoner til Renessansen, Barokk- og Rococotiden da det var vanlig å dekorere takene med malerier og utsmykninger. Det kan kanskje være en fordel a å ha det litt høyt under taket om man ønsker å følge denne trenden.

Kilder: Elle Decor, SF gate, Imm cologne og Seattle TimesNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag