RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk iPod-tall dro opp Apple

Sist oppdatert:
Apple Computer og Steve Jobs leverte tall som var klart bedre enn ventet. Dette var imidlertid ikke nok for kravstore investorer
Apple Computer var ute med tall etter børsslutt i USA onsdag. Tallene viser at dataselskapet fortsetter fremgang. Omsetningen steg med 70 prosent etter at salget av iPod musikkspillere steg kraftig.

Apple fikk et resultat på 290 millioner dollar, eller 34 cent, av en omsetning på 3,24 milliarder dollar i sitt andre kvartal. I den sammenlignbare periode i fjor tjente selskapet 46 millioner dollar, eller 6 cent, av en omsetning på 1,9 milliarder dollar.

Resultatene var klart bedre enn ventet. Ifølge Thomson First Call ventet analytikerne i snitt et resultat på 24 cent pr. aksje av en omsetning på 3,21 milliarder dollar.

Apple opplyste i går at de solgte 5,3 millioner iPods i kvartalet, noe som var opp fra 807.000 i samme periode i fjor. iPod sto for 1,01 milliarder dollar, eller 31 prosent av Apples omsetning.

Apples fremtidsutsikter var også oppløftenede. Selskapet venter et overskudd pr. aksje på 28 cent i sitt tredje kvartal, mens markedet i snitt hadde ventet 24 cent.

De gode tallene førte imidlertid til at Apple-aksjen falt svakt tilbake i den elektroniske handelen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere