RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastiske flyplass-lounger

Sist oppdatert:
Verdens viktigste flypassasjerer krever mer - også mellom flightene.

(LXUS.no) For ikke så altfor lenge siden var flyplassenens eksklusive lounger kun et avlukket rom med litt finere møbler og litt ekstra med snack. Men, nei, ikke nå lenger.

Kresne globetrottere krever nå langt mer, og konkurranseutsatte flyselskaper kjemper om å tilby de aller beste og mest spennende loungene. Og det går sport i å levere mest mulig service i de mest originale facilitetene.

I dag tilbys mini-spa, massasje, private hvilerom, kjendiskokker, hippe barer, barnerom og private concierges som tar seg av alt fra shopping til restaurantbestilling.

Den økte etterspørselen etter privatfly er noe av forklaringen på den plutselige kvalitetsøkningen.

- Hvis flyselskapene ønsker å beholde sine high-end-kunder, må de betjene dem ordentlig, ellers hyrer de bare egne privatfly til reisene sine, sier Susan Weissberg, leder i Wylly’s Professional Travel til Travelandleisure.com.

LES MER OM LIVETS ALLER BESTE SIDER.

Her er noen av verdens fantastiske flyplass-lounger:Virgin Atlantic Clubhouse

Heathrow Airport, Terminal 3

Denne ultrahippe og facilitetsrike loungen har kinosal, dataspillrom, billjardrom, kontor, bibliotek, konferanserom, hage(!), chillout-område... Listen er lengre.

Sulten og tørsten stilles på Brasserie, Deli eller i Cocktailbaren.

LXUS-faktor: Gå ikke glipp av varme sommerdager bare fordi du er ute på reise. Ta et solbad i loungens hage på toppen av Heathrow Airport.

Ekstra lang tid mellom flightene? De profesjonelle hårstilystene kan sikkert fikse deg opp litt.

Mer om Virgin Atlantic Clubhouse her.

Air France l'Espace Premiere lounge

Charles de Gaulle Airport, Terminal 2E

Privilegerte Air France-pasasjerer blir guidet gjennom et privat check-in-området før de blir eskortert videre til denne loungen. Dekoret matcher Air France Premier-kabinen (Som om man ikke rakk å bli lei av det hele veien over Atlanterhavet).

LXUS-faktor: Mellom flighter kan VIP-ene tylle i seg champagne, nyte et bedre fransk måltid, få massasje, ta en dusj eller jobbe i loungens kontoravdeling. Når neste flight nærmer seg blir passasjeren hentet en av selskapets servicepersonale og kjørt til flyet i egen Mercedes.

Au revoir.


American Airlines Flagship Lounge

John F. Kennedy International Airport, Concourse B Admirals Club lounge, Terminal 8

American Airline strekker seg langt for at sine viktigste pasasjerer skal få gjort sine viktige jobber. Arbeidsnarkomanien kan pleies i det ekstra store og velutstyrte businessenteret med gratis trådløst internett, printer og faksmuligheter. Egne PC-er er tilgjengelig for den som ikke har med laptop.

LXUS-faktor: Den tidsriktige baren er spesielt rikholdig på brunt og blankt brennevin, assorterte vin og champagneflasker venter på den som ikke skal jobbe. Hele døgnet er buffetbordet proppfullt av de beste retter.

Mer om American Airlines lounger.


British Airways Concorde Room

Heathrow Airport, Terminal 5

British Airways nyåpnede Concorde Room er angivelig blant verdens aller beste lounger. Bakgrunn for baren er et gulv til tak-vindu med utsikt over resten av flyplassen, hvor de mindre privilegerte passasjerene løper rundt.

LXUS-faktor: Private hvilerom med bad kan gjøre pausen mellom to lange flighter lettere. I tillegg har Concord Room en egen spa-avdeling for gjester som ønsker å piffe seg litt opp. Om sulten stikker i magen kan loungens egne døgnåpne gourmetrestaurant friste. Ønsker man å forlenge oppholdet her, kan vil den dedikerte concierge desken ta seg av alle bookinghenvendelser.

Mer om British Airways lounger


Cathay Pacific The Pier

Ved gate 62-66, Northwest Concourse, Hong Kong International Airport

Stopper du innom Hong Kong på din asiatur kan du skjemme deg bort på Cathay Pacifics nye premium lounge. Her kan sulten stilles på den eksklusive restauranten The Haven, som deler kjøkken med Hongkongs Peninsula Hotel. Drinken tar du i den 25 meter lange hippe baren (avbildet).

LXUS-faktor: Plei privatlivet i et av The Piers seks «Day-break rooms», møblert med behagelige stoler skinnstoler, egen LCD-TV, lydanlegg og marmordusj. Må du sjekke Facebook eller gjøre andre viktige oppgaver kan du snike deg inn i en av de 80 private og ekstra romslige arbeidsstasjonene.

Mer om The Pier.


Malaysian Airlines Golden Lounge
Kuala Lumpur International airport

Buffeten i Kuala Lumpurs Golden Lounge skal tilfredsstille både vestlige og asiatiske ganer i det elegante interiøret. Du kan velge mellom hele 22 typer fersk brødbakst i den ellers rikholdige menyen.

LXUS-faktor: Synk ned i massasjestolene og få de flytrøtte føttene massert. Eller kort ned på ventetiden ved å slå noen runder på loungens putting green.

Fore!


Qantas First-Class Lounge

Sydney Airport, International Terminal 3

Quantas hevder selv de har verdens beste lounger, og loungen i Sydney er flaggskipet. Fra late stoler i italiensk lær kan du nyte en 180-graders utsikt over Sydney og Botany Bay. Interiøret er ellers preget av marmor og gigantiske eikeskulpturer. Et eget underholdningshjørne har plasma-TV-er, Playstation 3 og PSP til de som fortsatt er unge til sinns. Lounge-menyen er satt opp av den australske kjendiskokken Neil Perry.

LXUS-faktor: Sett av rikelig med tid så du rekker en full kroppsbehandling på loungens egne spaavdeling (inkludert). Den vertikale hagen har hele 8.400 planter og skaper en helt naturlig(!) atmosfære.


Qatar Airways Premium Terminal

Qatars international airport

Ja, du leste riktig, dette er ikke en premium lounge, men en premium terminal. Hele 90 millioner dollar gikk med å bygge denne 10 000 kvm store super-terminalen som er forbeholdt Qatar Airways ypperste kunder.

Servicen starter ved ankomst. Porteren kvitter deg med din bagasje og en concierge tar imot deg etter sikkerhetskontrollen slik at du er sikret den beste luksus. Business-senteret har selvsagt alt det vanlige; Internett, printer, faks og telefoni - i tillegg også egen sekretærttjeneste.

Fikk du ørevondt etter siste landing kan du ta en sjekk i terminalens Medical Center.

LXUS-faktor: Reiser du med familie, hvorfor ikke plassere poden hos nannyen eller i underholdningsavdelingen som er spekket med flatskjermer og Wii og PS3-konsoller. Selv kan du løse opp stive flymuskler i jacuzzi eller sauna, etterfulgt av en halvtime i spaavdelingen.

Når flighten din er klar, blir den ikke annonsert over et sprakete høyttaleranlegg. Nei, en concierge hvisker deg høflig i øret at det er på tide å dra, og følger deg til bilen som tar deg til flyet.

Mer om Qatar Premium Terminal


KJENNER DU TIL FANTASTISKE FLYPLASS-LOUNGER SOM BØR NEVNES? TIPS OSS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere