Far (28) siktet for babyvold

Mens kona var ute og trente skal mannen ha ristet den tre måneder gamle babyen slik at hun ble påført alvorlige skader, mener politiet.

13.10.11 18:22

(Bergensavisen): En 28 år gammel mann er siktet for vold under skjerpende omstendigheter etter at datteren ble innlagt på Haukeland med hjerneblødning i midten av september.

Skadene på babyen er påført ved kraftig risting, såkalt «shaken baby», ifølge behandlende lege og sakkyndig rettsmedisiner Inge Morild.

Ifølge legene er skadene ba spedbarnet betydelige og alvorlige, og per dags er det uvisst om skadene blir varige.

28-åringen, som er bosatt i Bergen, er siktet ble pågrepet og varetektsfengslet fem dager etter at datteren ble innlagt på sykehus.

Han nekter å ha påført henne skader. Mistanken bygger blant annet på at faren var alene med babyen i timen før sykehusinnleggelsen, og at det ved innleggelsen ble observert et blåmerke på barnets kinn.

Barnemoren og besteforeldrene skal i avhør ha forklart at jenten ikke hadde blåmerker da de forlot henne tidligere på dagen.

Barnet har vært plaget av luftsmerter (kolikk), men var ikke så dårlig at man kontaktet lege før mor og mors foreldre forlot barnet og hun ble værende alene sammen med far.

Politiet mener mistanken er blitt styrken siden pågripelsen, mens forsvareren derimot mener den er svekket.

Advokaten viser til at barnet i dagene forut for innleggelsen på sykehus hadde skreket og vært mye utilpass og dårlig. Videre hadde barnet vært alene sammen med flere andre personer i de siste dagene før sykehusinnleggelsen.

- Det er et mysterium både når og på hvilken måte barnet har fått skadene. Her er det flere muligheter, sier advokat Fredrik Verling til BA.

- Hvordan tar din klient denne siktelsen?

- Det er en veldig alvorlig anklage og dramatisk for ham å bli plukket ut til den som har gjort det, sier Verling.

Gulating lagmannsrett slår fast at det er skjellig grunn til mistanke 28-åringen for barnemishandling.

«Samtidig bemerker lagmannsretten at barnet var så merkbart mye dårligere etter mors og besteforeldres fravær, at det ble nødvendig å få henne innlagt på barneklinikken da de kom og oppdaget det», heter det i kjennelsen.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.