RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DÅRLIG LØNN: Fungerende butikksjef Solveig Hafstad og Malin Antonsen tjener henholdsvis 133 kroner- og 65 kroner i timen hos Søstrene Grene.
DÅRLIG LØNN: Fungerende butikksjef Solveig Hafstad og Malin Antonsen tjener henholdsvis 133 kroner- og 65 kroner i timen hos Søstrene Grene. Foto: Geir Bjørnstad

Får 65 kroner i timen: – Dette er rett og slett sosial dumping

Sist oppdatert:
24 år gamle Malin Antonsen jobber hos Søstrene Grene for en lønn den lokale LO-lederen slår fast at ingen kan leve av.

Sarpsborg Arbeiderblad: LO-leder Thor Erik Forsberg var med da LOs Sommerpatrulje besøkte butikken i Storbyen i Sarpsborg. Møtet med dem som jobbet der ble sterkt.

– Dette er rett og slett sosial dumping. Ingen i Norge kan leve av en lønn på 65 kroner i timen. Her snakker vi om et ganske kynisk forretningskonsept, mener Forsberg.

Blant dem LO-lederen traff var 24 år gamle Malin Antonsen. Hun har jobbet i butikken i tre uker og har også blitt lovet jobb etter sommerferien. Men lønna er hun, mildt sagt, lite fornøyd med.

– Jeg håper at ledelsen nå gjør noe med lønnsforholdene våre. Men vi har ikke hørt noe som helst etter at sommerpatruljen var på besøk her, forteller Antonsen. Som for øvrig har barn å forsørge.

Ei heller fungerende butikksjef Solveig Hafstad har noen lønn å rope hurra for. Hun tjener 133 kroner i timen. Hafstad skulle gjerne spedd på både egen og andre ansattes lønn. Men det er det ikke rom for i budsjettet, og de to er ikke i tvil om at den lave lønna er med på å ta fra ansatte motivasjonen.

Langt under tariff

Om de ansatte i butikken hadde hatt en tariffavtale ville de minst 153 kroner i timen. Det er minstesatsen for en butikkansatt etter overenskomsten mellom Virke og Handel og Kontor. En butikksjef skal på sin side minst ha 193 kroner i timen etter tariff.

– Dette er trist. Jeg vil råde de ansatte til å organisere seg i Handel og Kontor, sier Trine Roos i LO Østfold til FriFagbevegelse.

Skal ta tak

Daglig leder for Søstrene Grene-butikken i Sarpsborg og seks andre av kjedens butikker på Østlandet, Irene Bakkelid, sier til det samme nettstedet at hun er enig i at begynnerlønna for ekstrahjelper er lav, og at det er noe hun skal ta tak i. Men ifølge henne er mange av kjedens ekstrahjelper i ungdomsskolealder.

– Da synes jeg ikke 65 kroner i timen er for lav lønn, sier hun.

Medeier Mikkel Grene i Søstrene Grene liker dårlig de negative oppslagene rundt butikken i Sarpsborg, og sier til Sarpsborg24 at de garanterer at lønnen skal heves. Les hele artikkelen her.

Les flere saker fra Sarspborg Arbeiderblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere