*Nettavisen* Nyheter.

Får 925.000 i erstatning

Advokat Bent Endresen. Foto: Tore Bruland (Rogalands Avis)

Fetteren til Birgitte Tengs fikk delvis medhold i søksmålet mot Fokus Bank, men han får ikke jobben tilbake.

Fetteren til Birgitte Tengs har gått til søksmål mot Fokus Bank i forbindelse med at arbeidsavtalen med ham ble sagt opp. Nå må banken betale ham 925.000 kroner i erstatning, skriver Rogalands Avis.

I desember i fjor fikk fetteren jobb i bankens aveling i Stavanger. Stillingen innebar at han skulle betjene og videreutvikle en portefølje av store bedriftskunder i banken.

På dette tidspunktet var fetteren og ektefellen bosatt i Spania og kona sa blant annet opp stillingen som forretningsadvokat for å flytte med ham til Norge. Tiltredelsesdato i fetterens nye jobb var 1. mars.

Omkring den 10. februar i år ble det varslet fra noen av bankens ansatte at vedkommende var fetteren til Birgitte Tengs.

Uønsket
Dagen etter fikk fetteren beskjed om at han var uønsket i banken.

Da saken gikk i retten for noen uker siden ga fetteren uttrykk for at han følte seg sterkt diskriminert som en følge av dette.

I den forbindelse har han kommet med krav om erstatning fastsatt av retten for økonomisk tap og ikke økonomisk skade. Han la også ned påstand om at arbeidsavtalen er gyldig.

I retten var Fokus Bank klare på at det er fetterens tilknytning til Birgitte-saken som er grunnlaget for at de ikke ønsker å ham som ansatt i banken.

Tormod Melby, advokat i Fokus Bank, og Tarjei Thorkildsen, prosessfullmektig for banken viste blant annet til at fetteren er frifunnet for drapet, men dømt til å betale erstatning til foreldrene til Birgitte Tengs.

– Vi mener at det er et problem for banken ved at han ikke vil ha den nødvendige tillit. Mot store bedriftskunder der dette alfa og omega, sa Melby når saken gikk i retten.

Fokus Bank har tilbudt fetteren en årslønn på 690.000 kroner og dekning av flytteutgiftene som kompensasjon.

Får ikke jobben tilbake
Stavanger tingrett kom til at fetteren skulle få erstatning for økonomisk tap med 925.000 kroner.

Retten kom også til at det ikke var grunnlag for å gi fetteren oppreisningserstatning. I tillegg mente retten at det ikke var grunnlag for å gjøre arbeidsavtalen gyldig igjen.

I dommen kommer det fram at fetteren fikk et tilbud av Fokus Bank dagen før hovedforhandlingen sted om at de ville betale ham 1,5 millioner kroner. Dette tilbudet ble ikke godtatt av fetteren.

Flere nyheter fra Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag