*Nettavisen* Nyheter.

Får aldri nok av rock

Rockestilen holder seg fortsatt. Her fra Burberry Prorsums høst- og vinterkolleksjon 2010. Foto: (Getty)

Rockestilen er fortsatt hot.

16.09.10 21:52

(SIDE2): Den rocka looken har lenge vært en trend, og det ser ikke ut til at hverken kjendisene eller den vanlige mannen i gata får nok av denne rebellske stilen.

Spesielt blonde- og chiffonkjoler med rocka preg har fått et solid fotfeste blant kjendisene. Under moteuken i New York var det mang en rock chick å se på første rad, og den litt rocka varianten av den lille sorte har kanskje vært et av de meste brukte plaggene under årets moteuke.

Se bilder av kjendisene i rocka antrekk nederst i saken!

Skinn og chiffong
I årets motebilde er skinn et svært viktig materiale. Skinnshortser, -skjørt, og- topper, er essensielle plagg i en motefashonistas garderobe - gjerne kombinert med raffinerte materialer som chiffong og silke.

Les også:Stjel stilen: Taylor Momsen

Den amerikanske sosietetsjenta, Becka Diamond er kjent for sin rå og edgy stil. Hun blir allerede omtalt som en trendsetter, og moteverdenen følger nøye med på hva den rocka jenta tar på seg. Diamond har, foruten et ønske om å bli skuespiller, vært programleder for den amerikanske TV-stasjonen Fox, men det er stilen sin hun får mest oppmerksomhet for.

Diamond har en forkjærlighet for skinn, og har de siste dagene blitt observert med et utvalg skinnantrekk under moteuken i New York. Stilen hennes er, selv om rock er hovedstikkordet, svært variert - og jenta er nesten ikke til å kjenne igjen fra dag til dag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foruten skinn, er chiffong et hett materiale for tiden. Flere kjendiser har også i gjennomsiktige kjoler, og det av det svært så avslørende slaget. Både Oscar de La Renta, Antonio Berardi og Dolce & Gabbana har noen svært avslørende blondekjoler i sine kolleksjoner. Side2 tror blondekjoler er en av høstens hete trender, etter både catwalken og gatebildet å dømme.

Les også:Nå skal det være rent

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Trangt og kort
Men til tross for at den rocka stilen fortsatt holder stand, ser det nå ut til at trendpilen snur over fra den typiske rockejente-stilen, til en litt mer 50-tallsinspirert look.

Les også: Se, så flott hun er

Kelly Osbourne er en av de som virkelig ser ut til å omfavne den rocka 50-tallslooken, og har ved flere anledninger stilt i antrekk og hårsveis som reflekterer denne tidsperioden. Du trenger ikke dra den helt ut, selv om du ønsker å være en trendy 50-talls rock chick. Du kan fortsatt kombinere rockeplaggene dine med mer sofistikerte plagg, slik at stilen blir noe mer nedtonet og glamorøs.

(bildekarusell under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik får du stilen
Det er enkelt å oppnå en rocka look, om du så ønsker å være en gjennomført rock chick, eller bare vil blande litt rock inn i din allerede etablerte stil.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Røde lepper, eller rød neglelakk, kombinert med et par chunky sko, er egentlig alt som behøves for at man skal få et litt rocka uttrykk. Men vil du være en gjennomført rock chick så kreves det litt mer enn dette.

Les også:Høstens trendfarge

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Selv om sort ofte er en basisfarge i en rocka stil, er det fullt mulig å bruke farger - enten som elementer i antrekket, eller som statement plagg.

(bildekarusell under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

LA DEG INSPIRERE AV FLERE ROCKA PLAGG I KARUSELLEN UNDER:(og se kjendiser med rocka stil under bildekarusellen)

SE ROCK CHICKS PÅ NEW YORK FASHION WEEK HER:

3725 (Alle foto: Getty Images)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.