*Nettavisen* Nyheter.

Får Autopass-regning for utlendinger

Autopass-systemet klarer ikke skille mellom norske og utenlandske bilskilt. Norske bileiere får derfor regningen for flere polske bilisters bompassering.

Utenlandske biler kjører gratis gjennom bompengeringen, og slipper derfor å ha Autopass-brikke. Dette har ført til problemer for flere norske bilister.

Årsaken er at datamaskinene som sjekker skiltene på biler som passerer, ikke klarer å se forskjell på norske, danske og polske bilskilt. Flere bileiere i Bergensområdet har derfor fått regning for bompengepasseringer de ikke har gjort, melder NRK Hordaland.

Når en bil uten Autopass-brikke passerer gjennom bomringen, tas et bilde som så behandles av en datamaskin. Hvis registreringsnummeret finnes i det norske registeret, blir det sendt ut regning. Men når datamaskinen ikke klarer å skille polske og danske skilt fra norske, ender regningen hos feil bileier.

Ifølge NRK har rundt ti bergenske bilister til nå selv oppdaget at de betaler for mye. Tekniske sjef i Bro- og tunnelselskapet, Trond Juvik, sier det er svært vanskelig å løse disse problemene. Bilister som oppdager feil, blir derfor passert på en observasjonsliste, der passeringene deres gjennomgåes manuelt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.