Får Barroso dansk arvtaker?

Brussel (NTB-Ritzau): Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt nevnes som en mulig arvtaker som president i EU-kommisjonen. Det har fått ryktene til å gå i Danmark

Financial Times nevner i en blogg Thorning-Schmidt blant en gruppe europeiske politikere som kan være mulige arvtakere etter Jose Manuel Barroso, hvis periode som president i EU-kommisjonen utløpet i 2014.

Selv om hun ikke nevnes som den mest sannsynlige kandidaten, har det fått ryktene til å gå i Danmark. Thorning-Schmidt skal blant annet ha markert seg positivt da Danmark hadde formannskapet i EU i vår.

Financial Times' sjefkorrespondent i Brussel Peter Spiegel sier til nyhetsbyrået Ritzau at avisens liste over mulige kandidater er basert på en hurtig rundspørring hos embetsmenn og parlamentsmedlemmer i Brussel.

- Men vi kan konstatere at vi kan sette hakk i mange viktige bokser ved hennes navn, sier han og nevner faktorer som at hun er kvinne, kommer fra et land utenfor eurosonen og er tidligere medlem EU-parlamentet.

I Brussel nevner flere EUs justiskommissær Viviane Reding som den kanskje mest aktuelle kandidaten. Men jobben er Angela Merkels om hun vil ha den, sier Spiegel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.