RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Uteksaminerte studenter fra Politihøgskolen samlet i Oslo Rådhus under utdelingen av avgangsvitnemål i 2009.
Uteksaminerte studenter fra Politihøgskolen samlet i Oslo Rådhus under utdelingen av avgangsvitnemål i 2009. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Får bli politi med 2 i norsk

Sist oppdatert:
Lavere krav til minoriteter på Politihøgskolen.

Studenter med innvandrerbakgrunn og dårlige norskkunnskaper har fått dispensasjon slik at de likevel kommer inn på Politihøgskolen.

For å få flere med innvandrerbakgrunn inn i politiet, har regjeringen åpnet for at Politihøgskolen kan gi dispensasjon fra kravet om karakteren 3 i norsk.

Dermed har politistudenter med karakteren 2 eller dårligere kommet inn. Da har du ifølge skoleverket «begrenset analytisk evne og begrenset forståelse» av norsk, skriver Aftenposten.

I august kom 28 av 32 minoritetsstudenter inn på særskilte vilkår med henvisning til behovet for mangfold. Minst fire av dem tilfredsstilte ikke kravet til norsk.

Nå advarer politifolk med innvandrerbakgrunn mot slappe norskkrav.

- Ved årets opptak har det uheldigvis vært tilfeller der søkere som ikke oppfylte de formelle kravene, er blitt vurdert og til slutt har kommet inn på Politihøgskolen, skriver politibetjent og minoritetsombud for politiet i Oslo, Navjot Kaur Sandhu, i et brev til justisminister Knut Storberget (Ap). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere