Gå til sidens hovedinnhold

Får "bygge" sine drømmehus

For ti år siden ble OBOS Botainment lansert, og først ut var elever på Lambertseter. Nå skal Bjørnholt-elever få prøve seg som arkitekter for sine drømmehus.

BJØRNDAL: Tanken bak OBOS Botainment som ble lansert av Knut Heier, er å øke elevenes interesse for matematikk. Dette gjøres gjennom noe så "enkelt" som å la de unge få være kreative som arkitekter og bygge sine drømmehus.

– De skal hjem og måle opp huset de bor i, de skal tegne en bolig de har som drøm, og dette skal de gjøre slik arkitekter tenker og beregner, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS. – Og så skal de lage modeller.

– Vi spør ikke om forslagene kan være gjennomførbare, men elevene skal få være kreative når det gjelder ideer, og så videreføre dette.

I løpet av de 10 årene OBOS Botainment har vært tilbudt, har elever på 17 skoler fått prøve seg. Skolene/klassene får 10.000 kroner de kan bruke til materialer. Faglærer gir veiledning og til slutt skal resultatet evalueres.

– Vi har fått utrolige mange gode løsninger, sier Pettersen. – Og det er tydelig at elevene lar seg engasjere.

– Kjempeflott at dette kan brukes tverrfaglig, sier lærer Lise Brenne.

Klassen med 30 elever fikk sist uke sitt bevis på at de er årets OBOS Botainment-aktører.

– Det er kjempeflott at Bjørndals 9.-trinnselever nå får prøve seg, sa rektor Petter Yttereng.

30. april skal de være ferdig med oppgaven sin. Da skal løsningene presenteres, og så får klassen en drømmedag i Oslo med besøk på blant annet vannforsyningen, trafikkovervåkningen og besøk i NRK.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021