RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får Danmarks dyreste bakgård

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Kronprinsparet pusser opp på Amalienborg.

(SIDE2): Til en prislapp på over 4,8 millioner norske kroner bygger det danske kronprinsparet en skikkelig luksusbakgård der barna Isabella (2) og Christian (4) kan boltre seg vilt på. Gressplenen blir på 1300 kvadratmeter.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Luksus
Parkanlegget blir i skikkelig luksusklasse, og skal stå ferdig i løpet av året til kronprins Frederik (41) og kronprinsesse Mary (37), skriver bt.dk. Paret regner med å flytte inn på slottet allerede til sommeren, men hagen er mest sannsynlig ikke ferdig før til neste år.

Bakhagen blir på 1660 kvadratmeter og bare den vil koste nesten fire millioner, mens landskapsarkitekthonoraret lander på nesten en million kroner.

Se bilder på bt.dk avFrederik og Marys nye hjem.

Stor renovering
Pengene blir blant annet brukt til en stor renovering av selve hagen slik den er i dag.

20.000 krokus plantes på 100 kvm og skal danne en hesteformet figur på plenen.

Nye planter og trær skal opp, en granittbenk plasseres i hagen, samt en stor terrasse hvor familienkan invitere til grillfest. Et 40 kvadratmeter stort svømmebasseng til barna som de kan kjøle seg i på varme sommerdager blir også en del av den store bakhagen på det danske slottet.

Fem års renovering
Frederik VIIIs Palé på Amalienborg er blitt restaurert de siste fem årene, men i løpet av sommeren regner paret med at de kan flytte inn i det som blir deres nye hjem.

Hjemmet blir på 4500 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer. Alt er ifølge den danske avisen nyrenoverte og lekkert i lyse, moderne farger. Budsjettet, som er betalt nesten i sin helhet av Slotts- og Ejendomsstyrelsen, er på cirka 230 millioner kroner.

For tiden bor Frederik og Mary på Fredensborg slott.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere