RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får dele Skaugum

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kronprinsparet får det nesten som de vil.

(SIDE2): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønsker å fradele ni bebygde og to ubebygde parseller på kongseiendommen Skaugum i Asker.

Ifølge Budstikka har Landbruksutvalget tirsdag godkjent at kronprinsparet får fradele 7 av de 11 større jordstykkene de har søkt om. Utvalget sier nei til fradeling av de tre som er ubebygd og til villaeiendommen som ligger inntil tunet.

De parsellene som anbefales tillatt fradelt er alle bebygd og blir i dag brukt til utleie utenom det som er nødvendig for gårdsdriften.

Kan tjene millioner
Ifølge kongehuset er det foreløpig ikke noen planer om å gjøre endinger i bruken av parsellene som hører til Skaugum. For tiden leier nåværende og tidligere ansatte ved Skaugum flere av eiendommene. Søknaden om å skille parsellene ut er ifølge kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, et ønsket fra kronprinsparet om økt fleksibilitet for fremtiden - som igjen kan bety salg.

Ifølge flere eiendomseksperter kan kronprinsparet sitte igjen med en gevinst på flere milioner kroner.

BAKGRUNN: Kronprinsparet kan tjene millioner
- Skaugum kan bli et tapssluk

Skaugum gård som har vært i kongefamiliens eie siden 1929, er på 480 mål dyrket jord, 660 mål skog og 140 mål annet areal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere